Quantcast
Новини Пловдив » Пловдив » Обвинените в пране на пари от фишинг измами остават в ареста
Пловдив Съд и Прокуратура

Обвинените в пране на пари от фишинг измами остават в ареста

Бойка Янушева и Слейман Хамед в съда.
Бойка Янушева и Слейман Хамед в съда.

Обвинените в пране на пари от фишинг измами  Бойка Янушева и Слейман Хамед, остават в ареста. Решението за това е на Пловдивския апелативен съд. Янушева и Хамед, който е с двойно гражданство/българско и ливанско/, са обвинени, че през 2021 г. в Пловдив, след като са се сговорили предварително, са извършвали финансови операции с имущество, за което са знаели, че е придобито чрез престъпление или друго обществено опасно деяние. Двамата са извършили изпиране на пари чрез 17 банкови превода за общо около 0,5 милиона евро. Други 90 превода не са осъществени, заради блокиране на сметката.

Апелативните магистрати приемат, че от събраните до момента доказателства и разпитите на 22 свидетели може се направи обосновано предположение, че Бойка Янушева и Слейман Хамед са извършили престъплението, за което са привлечени като обвиняеми.

Съдът прецени, че към настоящия момент при мярка, различна от „задържане под стража“, съществува опасност двамата да се укрият, както и да извършат престъпление. За Янушева този риск се извежда от предишни нейни осъждания, а за съучастника ѝ – от честите му пътувания до Ливан , където би могъл да се укрие, тъй като има двойно гражданство.

Определението на Апелативния съд е окончателно.

Съдебното заседание се проведе чрез видеоконферентна връзка между ареста, където се намираха обвиняемите и съда, където бяха съдебният състав и защитниците.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...