Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Правят STEM център в Математическата гимназия
Градът Образование Пловдив

Правят STEM център в Математическата гимназия

ОМГ "Акад. Кирил Попов"
ОМГ "Акад. Кирил Попов"

Мария МОРУНОВА

Математическата гимназия „Акад. Кирил Попов“ ще прави STEM център (Science, Technology, Engineering, Math/Наука, технологии, инженерство, математика), като за целта ще бъде извършена вътрешно преустройство на учебните стаи, а гимназията е обявила обществена поръчка.

Промяната включва модернизиране на физическата среда – подобряване на архитектурата и обзавеждането на класни стаи и общо пространство на първи и трети етаж в сградата на гимназията. В две  по две от класните стаи ще се премахнат стените между тях, за да се оформи по-голямо пространство. Ще се направят подвижни стени. Предвидено е на първия етаж при трансформацията на две от стаите да се обособи и зона за почивка.

Запазват се отворите на съществуващите врати и се създават нови, за да се осигури лесен и безпрепятствен достъп, както и естествено осветяване на коридора. В коридорите се оформят зони за социализация, физическа активност и почивка.

Обществената поръчка се реализира по Национална програма „Изграждане на училищна STEM среда“  от Министерство на образованието и науката. Конкретната цел на проекта е повишаване мотивацията на учениците.

Стойността на поръчката е 80 500 лв. без ДДС, а оферти се приемат до 7 май.

В началото на годината ПГЕЕ в Пловдив също стартира дейнсоти по създаването на STEM център в училището.

Още

8 фирми искат да правят STEM център за природни науки в ПГЕЕ

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...