Quantcast
Новини Пловдив » България » Предлагат по 5 випуска от 5-и до 12-и клас да учат присъствено
България Важно Образование

Предлагат по 5 випуска от 5-и до 12-и клас да учат присъствено

Родителите ще получават помощи, ако пак се стигне до затваряне на училища и градини.
Повече ученици ще учат присъствено.

Министерството на образованието и науката предлага на здравните власти при спазване на противоепидемичните мерки и принципа за невзаимодействие между паралелките присъствено в училище да се обучават по пет випуска от прогимназиалния и гимназиалния етап едновременно, вместо досегашните три.

В графика за ротация на класовете от 10 май към учениците от 5-и, 9-и и 12-и клас в училище да се върнат и тези от 6-и и 11-и клас, предвижда МОН.

Според графика за следващото редуване, което е от 17 май до 4 юни, в училище ще се обучават 6-и, 7-и, 8-и, 10-и и 11-и клас.

Присъствено ще продължат да учат и учениците от началния етап, както и тези, които се обучават в слети паралелки и в такива, които са единствени за съответния клас на училището.

Класовете, които при редуването не попадат в графика за присъствено обучение, продължават да учат в електронна среда от разстояние.

Окончателното решение ще бъде разписано в заповед на министъра на здравеопазването, а графикът за обучение в електронна среда в заповед на министъра на образованието и науката, съобщиха от образователното министерство.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...