Quantcast
Новини Пловдив » Бизнес » Удължават извънредната епидемична обстановка (ВИДЕО)
COVID-19 Бизнес България Важно Здраве

Удължават извънредната епидемична обстановка (ВИДЕО)

Борисов пак събра министрите в дома си в Банкя.
Премиерът в оставка Борисов пак събра министрите в дома си в Банкя.

На Министерски съвет утре ще бъде прието като точка удължаване на пандемичната обстановка в страната, обяви премиерът в оставка и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов във видео във Фейсбук.

„На Министерски съвет ще приемем като точка удължаване на пандемичната обстановка, продължаваме да мислим отговорно, въпреки мотаенето на президента с даването на мандата. Ще изкоментираме с вас какви мерки предлагаме и как да бъдат описани в заповедта, за да имаме съгласие“, каза Борисов.

По думите му туроператорите искат да знаят как ще премине сезонът.

Министърът на туризма в оставка Марияна Николова заяви, че страната ни е готова за началото на летния туристически сезон и той ще се проведе при спазването на всички протоколи.

Министерството на туризма ще представи единен протокол за пристигане в страната, добави Николова. Той ще бъде съгласуван с всички здравни власти.

„Правилата за влизане в страната ни трябва да бъдат конкурентни с тези в другите страни. Те трябва да са в помощ на българския туризъм. В страната ще се влиза по три начина. Първият – с ваксинационен сертификат. Вторият начин ще бъде влизане чрез отрицателен PCR или сертифициран антигенен тест. Третият възможен начин ще бъде чрез документ за преболедуване през последните 6 месеца”, обясни здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов.

Утре ще бъде изпратен и Планът за възстановяване и развитие, обяви Борисов.

„Ако искат да го подписват. И щаб медицински не направиха, и план нямат, само казват не е хубаво, дайте да видим вашия. Нямат министри, нямат екипи да се види какво ще се прави във всичките тези сфери“, коментира премиерът в оставка.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...