Quantcast
Новини Пловдив » Асеновград » Деца шариха огромни великденски яйца в Асеновград
Асеновград Регион

Деца шариха огромни великденски яйца в Асеновград

Децата рисуваха по време на пленер.

Община Асеновград и библиотека „Паисий Хилендарски“ организираха детски великденски пленер, в който малки талантливи асеновградчани рисуваха върху големи великденски яйца.

Младите художници рисуваха символите на Великден. Огромните великденски яйца ще бъдат поставени на обществени места в Асеновград, за да са достъпни и всеки да може да се снима с тях и да им се радва.

Специален гост на събитието беше заместник-кметът по хуманитарни дейности инженер Петър Петров.

„Благодарен съм, че съм част от този великденски пленер. Виждаме, че събитието се радва на изключителен интерес, както от участниците, така и от асеновградските общественици. Доволни сме и от факта, че въпреки
ограниченията, които бяха наложени заради епидемичната обстановка, децата ни продължават да творят и да изразяват своето вдъхновение. Все повече на брой стават малките читатели и по този начин те продължават да ни дават самочувствие и надежда за утрешния ден“, коментира той.

Заместник-кметът награди победителите в два конкурса – за рисунка и за литературна творба. С произведенията си се включиха десетки деца – от Асеновград, от други градове на България, но и от такива, извън пределите на страната ни. Малките творци получиха грамоти, книжки за оцветяване и за четене и флумастери.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...