Quantcast
Новини Пловдив » Регион » Изграждат футболно игрище в двора на училището в Първенец
БГ Футбол Регион Родопи Спорт Спорт Важно

Изграждат футболно игрище в двора на училището в Първенец

Започна изграждането на ново футболно игрище в Първенец.
Започна изграждането на ново футболно игрище в Първенец.

Дълго чаканото строителство на ново игрище за футбол започна в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” в село Първенец. Днес техниката вече беше в двора на училището, а работата на терена по игрището стартира още преди празниците.

Кметът на Община „Родопи” Павел Михайлов, зам.-кметът Владимир Маринов и председателят на Общински съвет „Родопи” Георги Цанков поставиха началото на строителните дейности с церемония по първа копка. Домакин на събитието беше кметът на Първенец Ренета Плевнелиева.

„След много чакане още една наша цел ще се изпълни. Започна изграждането на изкуствен терен за футбол в селото“, коментира кметът  Павел Михайлов. „Както съм казвал и преди – инвестицията в децата и в младежите е най-доброто нещо, което може да прави всеки един от нас. Осигурявайки достъпа на подрастващите до игрища и съоръжения за спорт, ние инвестираме и в тяхното здраве, защото спортът е равен на здраве“, каза Михайлов.

Той благодари на екипа, с който работи в лицето на заместник-кметовете Владимир Маринов, Борислав Инчев и Неази Таир, за подкрепата, с която се реализират проектите в Община „Родопи”.

По стара традиция началото на строителството започна с благослов, а отец Ерм поръси с вода от китка здравец началото на строителните дейности.

В днешния ден най-развълнувани бяха децата. Малките възпитаници на училището от 4 и 5 клас ще бъдат първите, които ще спортуват на новото игрище.

„Чакаме това игрище вече три години. Сега, ако искаме да играем футбол, трябва да ходим в Пловдив. Тук е опасно и може да се нараним”, споделиха децата.

Футболното игрище ще е с размери 18 на 36 метра. Теренът ще бъде покрит с изкуствена тревна настилка и оборудван с две футболни врати. Игрището ще разполага с мрежи и осветление.

Средствата са осигурени от общинския бюджет и са на стойност близо 100 хиляди лева.

През тази година Община „Родопи” ще вложи още 117 хиляди лева за изграждане на ново улично осветление в Първенец, възложено е проектиране на площада в центъра на селото и на стадиона за общата сума от 45 хиляди лева, очаква се и държавна помощ за моста над река Върлешница.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...