Quantcast
Новини Пловдив » Здраве » COVID-19 » Нидерландия слага край на локдауна
COVID-19 Свят

Нидерландия слага край на локдауна

COVID-19
COVID-19

Нидерландското правителство облекчава ограниченията въпреки постоянния висок брой заразени и резките предупреждения на здравните власти. Това решение взе правителството, предава ДПА.

Министър-председателят Марк Рюте нарече този ход „пресметнат риск“. Гражданите отново могат да излизат нощем по улиците, тъй като вечерният час, наложен през януари, е отменен.

Магазините и откритите площи на ресторантите могат отново да работят при определени условия. Нидерландците може да приемат до двама гости у дома, вместо само по един, както беше досега.

Броят на заразените на седемдневна база на 100 000 души в момента е 317 – почти двойно на регистрираните случаи в съседна Германия, където строгите ограничения остават в сила. Въпреки това, правителството на Рюте очаква новите случаи бързо да намалеят благодарение на увеличаващия се брой ваксинирани.

До момента над 5 милиона души – около 30 на сто от пълнолетните, са инжектирани с най-малко с първа доза ковид ваксина. Населението на Нидерландия е 19 милиона.
В деня на разхлабване на рестрикциите под пролетното синьо небе централните части на Амстердам, Ротердам, Утрехт и Хага се изпълниха с дълги опашки пред магазините за хранителни стоки, бутиците и магазините за мебели. В площад в центъра на Маастрихт хората надаваха радостни възгласи и пееха. А някои дори хвърляха конфети.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...