Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Отменят спектакъл в Пловдив заради вдигнат в 12 без 5 наем
Градът Пловдив

Отменят спектакъл в Пловдив заради вдигнат в 12 без 5 наем

Мариан Бачев

„Спектакълът ни „Аз, досадникът“ тази вечер няма да се състои. В последния момент ни вдигнаха двойно наема при допустими 50% зрители“, това публикува във фейсбук профила си актьорът Мариан Бачев. И допълва, че от кабинета на кмета Здравко Димитров са отговорили на негово запитване, че общината има нужда от приходи.

„Така се прави в „столицата на културата“ – с много работа, работа, работа – по възможност, на гърба на артистите.  Срамно е!“, завършва актьорът.

На вниманието на жителите на Пловдив:
Тази вечер спектакълът „Аз, досадникът“ на сцената на Дом на културата „Борис…

Публикувахте от Мариан Бачев в Вторник, 27 април 2021 г.

 

От Община Пловдив излязоха с официална позиция по казуса. В нея се казва, че промяната на наемите на общински зали е възможна само след решение на Общински съвет Пловдив.

„Такова решение за намаляване не е вземано. На добра воля, като знак на подкрепа и разбиране към организаторите на културни събития, заместник-кметът по култура Пламен Панов и управителят на ДК „Борис Христов“ , след съгласуване с кмета на Пловдив Здравко Димитров, взеха решение в ситуацията на ковид ограничения, поредица от локдауни и заповед на Министъра на здравеопазването за посещаемост на закрито – 30%, наемателите на голямата зрителна зала в ДК “Борис Христов“ да плащат вместо наем в размер 1000 лева, (каквато е цената по общинската наредба), тарифата, определена за репетиции, която е наполовина – 500 лева.

След като на 19 април 2021 г. влезе в сила новата заповед на министъра на здравеопазването, с която се позволява 50% посещаемост на културни събития на закрито, всички по-големи организатори и ползватели на залата бяха уведомени, че се връщат старите цени, а именно – заплащане на пълен наем.

Решението да бъде свален спектакъла „Аз, досадникът“ с участието на Мариан Бачев е мениджърско решение на организаторите, което няма връзка с плащането на наема, за което те са били уведомени още на 19 април и в този смисъл не отговаря на истината“, се казва още в позицията на Община Пловдив.

„Надяваме се, че добрият тон ще се възстанови, а комуникацията ще продължи извън фейсбук“, завършват от Община Пловдив.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...