Quantcast
Новини Пловдив » Здраве » СЗО призова хората да даряват пари за ваксини срещу COVID-19
COVID-19 Здраве Свят

СЗО призова хората да даряват пари за ваксини срещу COVID-19

Ваксината срещу ковид
Ваксина срещу ковид

Световната здравна организация (СЗО) призова днес всеки по света да дари по 7 долара за осигуряване на допълнителни средства за международната програма за споделяне на ваксини срещу коронавируса КОВАКС, предава Ройтерс.

Обявявайки дарителската кампания, генералният директор на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус отбеляза, че тя дава възможност на всеки, който иска, да допринесе лично за ваксинирането по света с едно скромно дарение, а с това да помогне и за слагане край на пандемията.

Според СЗО 7 долара могат да покрият стойността на покупката и доставката на една доза ваксина за някого в страна с ниски доходи. Кампанията ще се опита да осигури допълнителни средства и чрез компаниите, чиито служители и клиенти ще бъдат приканени да се включат с дарение в начинанието.

„Най-добрият начин да излезем от пандемията, е всички да бъдат ваксинирани, начело със здравните работници и най-уязвимите групи хора по света”, изтъкна в изявление ръководителят на СЗО.

Планира се кампанията да стартира държава по държава през следващата година, започвайки с Великобритания, САЩ, Израел и Кения. Инициативата се подкрепя и от световни благотворителни организации и компании.

Платформата КОВАКС има за цел да осигури до края на тази година 2 милиарда дози ваксина срещу COVID-19 за страни с по-ниски доходи.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...