Quantcast
Новини Пловдив » Случка на деня » Стълбите към паметника Альоша декорирани в оранжево в Деня без асансьори
Случка на деня

Стълбите към паметника Альоша декорирани в оранжево в Деня без асансьори

Оранжевите стълби към Альоша
Оранжевите стълби към Альоша

Стълбите на паметника Альоша бяха декорирани в оранжев цвят като част от дейностите за Деня без асансьори, организиран от пловдивското сдружение БГ Бъди активен. Тази временна промяна цели да популяризира нуждата от повече ежедневна физическа активност и да покаже стълбите като прекрасно място за тренировка и движение. Градският елемент, оцветен с малко повече цвят, се превръща в приветливо място, а по този начин организаторите поставят открито и въпроса: в какво състояние са подобни обществени места и пространства, които можем да използваме за забавление и спорт.

Доказано е, че проектирането на сгради и улични стълби може да предостави възможност за насърчаване на редовната физическа активност. Ето защо дизайнерите и архитектите могат да играят активна роля в повишаването на нивата на физическа активност на хората, като умишлено проектират обществени пространства, улици и стълбища, които примамват и насърчават хората да спортуват. Тази стратегия е подходяща за нов подход при развитие на различни пространства, било то нов офис, жилищни сгради или нови обществени пространства, а  какво да правим със вече съществуващи стълби? Чрез подобни акции може да се засили връзката между създаването на места и физическата активност, смятат от сдружението.

Днес от 18,15 часа в рамките на кампанията Ден без асансьори на стълбите на паметника на Альоша ще се състои открита тренировка от първия клуб за функционални тренировки в Пловдив – WOW GYM, който през този март навърши 10 години.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...