Quantcast
Новини Пловдив » Бизнес » Близо 100 млн. лева платени през виртуалния ПОС на НАП
Бизнес България

Близо 100 млн. лева платени през виртуалния ПОС на НАП

НАП
НАП

Онлайн плащането е една от най-често използваните електронни услуги на НАП. От началото на годината до момента в страната през т.нар. виртуален ПОС (е-услугата за плащане с карти) без такси са платени почти 100 млн. лв., а от създаването на услугата са извършени повече от 1,4 милиона трансакции за над 500 милиона лева. През виртуалния ПОС по сметките на пловдивската дирекцията от началото на годината са постъпили 13 456 489 лв.

Електронната услуга „Справка за задълженията с възможност за извършване на плащане“ е достъпна с персонален идентификационен код (ПИК) или квалифициран електронен подпис (КЕП) в портала за електронни услуги на НАП . От приходната агенция уточняват, че за плащането чрез виртуалния ПОС терминал на НАП не се дължат такси и то се отразява в данъчно-осигурителната сметка на клиента веднага, без обичайното забавяне при банков превод.

„Онлайн плащането към НАП става все по-популярно, особено сега в условията на извънредна епидемична обстановка. Електронната услуга на НАП спестява време и пари на клиентите и най-важното – плащанията са без такса“, каза Боряна Георгиева, директор на дирекция „Обслужване“ в НАП.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...