Quantcast
Новини Пловдив » Пловдив » Въвеждат еднопосочно движение в квартала край х-л „Империал“
Градът Община Пловдив Транспорт

Въвеждат еднопосочно движение в квартала край х-л „Империал“

Кв. Каменица
Кв. Каменица

Еднопосочно движение на моторните превозни средства се въвежда в поредна зона на Пловдив, този път на територията на район „Източен“ в кв. „Каменица“. Зоната обхваща всички улици в пространството между бул. „Източен“, бул. „Княгиня Мария Луиза“, ул. „Лев Толстой“ и ул. „Богомил“. Там са разположени транспортната гимназия, строителният техникум и хотел „Империал“.

От ОП „Организация и контрол на транспорта“ коментираха, че новата организация е в изпълнение на генералния план за движение. Тя ще влезе в сила веднага, след като върху вече поставените стълбове бъдат монтирани и всички необходими около 180 пътни знака.

В зоната има много на брой малки и сравнително тесни улици, по повечето от които и от двете страни са паркирани автомобили. Стига се до допълнително напрежение в и без това натоварения трафик, застрашена е пътната безопасност на възпитаниците на редицата детски и учебни заведения, които се намират в района.

Според експертите от „Организация и контрол на транспорта“ еднопосочното движение в зоната ще облекчи трафика, като същевременно ще осигури повече места за спиране и паркиране. /ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...