Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Десетки загинали на поклонение в Израел
Важно Свят

Десетки загинали на поклонение в Израел

Броят на загиналите още се уточнява.
Броят на загиналите още се уточнява.

Десетки загинаха по време на поклонение в Израел. Най-малко 44 души са били стъпкани или са се задушили по време на голяма блъсканица в областта Галилея.

Десетки хиляди евреи се събрали в градчето Мерон, където е гробницата на един от най-почитаните мъдреци в тяхната религия. Празникът предвиждал молитви и танци, продължаващи цяла нощ.

„Бях вътре, където е кладата за фестивала. Беше много претъпкано – имаше сигурно 60-70 хиляди души. Нямаше къде да мръднеш. Изведнъж хората започнаха да падат по земята“, разказа участникът във фестивала Висе Исраел.

От Спешна помощ съобщиха, че ранените са повече от 100. Броят на фаталните случаи все още не е уточнен, предава Нова. Поклонението беше най-голямото събиране на хора в Израел от началото на пандемията преди повече от година.

Премиерът Бойко Борисов и вицепремиерът Екатерина Захариева изказаха съболезнования към близките на загиналите.

„Изразявам най-искрени съболезнования към Израел и еврейската общност, както и специално към семействата и близките на загиналите по време на трагедията на планината Мерон“, написа Борисов във Facebook.

„В тези времена на скръб сърцата и мислите ни са с приятелския еврейски народ. Моля да предадете израза на дълбокото ми съчувствие и съпричастност към болката на семействата на загиналите, както и да отправя надежда за бързо възстановяване на пострадалите“, пише в съболезнователното послание министър Захариева.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...