Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Италия удължава строгите мерки за влизане в страната до 15 май
COVID-19 Важно Здраве Свят

Италия удължава строгите мерки за влизане в страната до 15 май

Строгите изисквания за влизане в Италия остават.

Италия удължава действащия режим на пътуване до 15 май. Той засяга и пристигащите от България.  По информация на посолството ни в Рим, те са задължени да представят отрицателен PCR или антигенен тест, който е направен до 48 ч. преди влизането в Италия, независимо от продължителността на престоя.

Пристигащите от държавите в т. нар. списък С, сред които е и страната ни, освен задължението за представяне на отрицателен тест, ще трябва да се подложат и на 5-дневна самоизолация. След изтичането й е необходимо да направят нов PCR или антигенен тест.

Изключения, при условие че не са налице симптоми на COVID-19, се предвиждат в следните случаи:

–  екипаж на транспортни средства;

–  пътуващ персонал;

–  влизане в страната от Сан Марино или Ватикана;

– влизане в страната за период, който не надвишава 120 часа по доказани причини, свързани с работа, здраве или абсолютна спешност, при изтичането на който пътникът следва незабавно да напусне територията на Италия, като в противен случай подлежи на карантина;

– транзит, с лично превозно средство, през италианска територия, за период, който не надвишава 36 ч., при изтичането на който съответният гражданин следва незабавно да напусне територията на Италия, като в противен случай подлежи на карантина;

–  трансгранични работници, които пътуват по работа;

–  персонал на предприятия и фирми, чието основно или второстепенно седалище е в Италия – за пътувания в чужбина по доказани причини, свързани с работа, за период, който не надвишава 120 часа;

–  ученици и студенти, които посещават занятия в учебно заведение, което се намира в държава, която е различна от страната на пребиваване и в която се завръщат поне веднъж седмично.

Повече информация за актуализирания режим може да бъде намерена на: http://www.salute.gov.it/portale/nuovocoronavirus/dettaglioContenutiNuovoCoronavirus.jsp?lingua=english&id=5412&area=nuovoCoronavirus&menu=vuoto&tab=8.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се обърнат към посолството на България в Рим на телефони: +39 06 322 46 40, +39 06 322 46 431, дежурен денонощен телефон: +39 349 492 7764.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...