A1_5G_Ultra_KVs_Ookla_A1_5G_Ultra
Новини от Пловдив » Бизнес » Сватбеният бизнес скочи на ограничението от 15 души на семейна сбирка
COVID-19 Бизнес Бизнес под карантина България Важно Здраве

Сватбеният бизнес скочи на ограничението от 15 души на семейна сбирка

архив

Сватбеният бизнес скочи на оставащото в сила ограничение от 15 души на семейна сбирка и изпрати на властите отворено писмо:

До: Министерство на здравеопазването, министър-председателя на РБ

От името на: Национална асоциация на професионалните сватбени фотографи и видеооператори, Националната асоциация на професионалните сватбени дисководещи, Асоциация на флористите в България

Уважаеми господа, ние от Националната асоциация на професионалните сватбени фотографи и видеооператории (НАПСФВ) и НАПСД отново сме принудени да припомним за съществуването на един бранш, нашия бранш, сватбения. В него са заети десетки хиляди граждани на Република България, като започнете от фотографи и видеографи, водещи, диджеи, сватбени организатори, флористи, агенции, танцьори, ресторантьори и други. На този бранш Вие реално забранихте да работи още през далечния месец ноември 2020 г., ограничавайки със заповед на здравния министър семейните събития над 15 души. Разбирайки сериозността на ситуацията, ние най-учтиво запазихме мълчание тогава. От уважение към медиците, на които им предстоеше поредното изпитание. От уважение към опитите на правителството за овладяване на пандемията. Нашето съзнание ясно ни каза, че тогава не е времето, в което да си искаме правото да работим. С надежда чакахме да дойде датата, на която изтича предходната заповед и ние най-накрая да започнем да работим в една, силно казано, „нормална“ среда. За съжаление, точка 10 от предходните заповеди се е преместила на 11 място в настоящата заповед № РД-01-274 oт 29.04.2021 г.. Излизаме с това отворено писмо, с крехката надежда все пак, че разумът ще надделее.

А разумът, лично нашият, на хората, които сме в сватбения бранш ,не проумява някои неща: 1. Ако една дискотека е на 50% пълна с посетители и тези посетители са основно млади хора, някои от тях завършващи 12-и клас, от различни училища и паралелки, според настоящата заповед не е проблем. Но ако тези същите се съберат, организират се и си направят абитуриентския си бал и са повече от 15 души, то вече те са престъпници и могат да бъдат санкционирани?!? 2. Ако един ресторант е запълнен на 50% от капацитета си със случайни посетители и вътре има гостуваща група или ансамбъл, посетителите ще могат да се веселят заедно с тях, защото са спазени изискванията от заповедта. В същото време обачеу ако това е семейно тържество, ще трябва да се ограничи до 15 души??? Ние лично не намираме логиката в това разделение! За съжаление, съгласно последната заповед на министър Костадин Ангелов, явно Вие я намирате…

В заключение, бихме желали да припомним няколко факта, пряко свързани със спецификата на нашият бранш: На първо място присъствието на всеки един от гостите на семейно тържество е доброволен акт! Никой не бива „заставян“ да ходи против неговата воля. На второ място, планирането на събитие като сватба, например, отнема много време, планувания, разговори, срещи и т. н. Голяма част от ангажиментите за 2021 година са всъщност отложени заради неяснотата през пролетта на 2020 година сватби, повечето от които договорени през далечната 2019-а!!! Сами разбирате, че няма как Вие 2 години да забранявате на цял един бранш да работи. Този бранш няма да издържи! Този бранш в голяма част е съставен от цели семейства, за които повече от година държавата не предостави адекватни мерки. Зад гърба ни не стоят хиляди служители, ние основно сме в микробизнеса и не разполагаме с достатъчно средства да издържим и втори провален работен сезон! А това е на път да се случи! С удължаването на забраната за провеждане на семейни събития с до максимум 15 души до края на месец май вие само задълбочавате кризата! При нас освен здравна, тя е вече и финансова! И за съжаление светлина в края на тунела не се вижда! Не се вижда не само от нас, ами и от нашите клиенти, което е още по-лошо. Това неимоверно означава, че всеки един от тях ще трябва да „стиска палци“ за неговата дата да са отпаднали забраните. За съжаление, тези, които са запазили дата през май, няма да са от тях! А за юни? А за юли? А за август? А ако тепърва се опитвате да си организирате тържеството? Всеки един отложен и неосъществен ангажимент води след себе си пропуснати ползи за всички ни. Отказани резервации в ресторантите, отказани резервации и в хотелите, тъй като голяма част от събитията се организират и с гости от чужбина. Надяваме се да проявите здрав разум и да коригирате издадената заповед своевременно, особено в частта на точка 11!

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Планирате ли зимна ваканция със ски и СПА?

Покажи резултатите

Начална дата: 29.11.2023 @ 15:37 | Крайна дата: 13.12.2023 @ 15:37

Зареждане ... Зареждане ...