Quantcast
Новини Пловдив » Кадър на деня » Пловдив грейва с милиони цветя през май
Градът Кадър на деня Община Пловдив

Пловдив грейва с милиони цветя през май

В пловдивските паркове и градини през май ще бъдат засадени 2 000 000 цветя от летните видове, за да се превърнат в още по-привлекателно място за отдих и спорт. Те са произведени в оранжериите на общинското предприятие„Паркове и градини“. Средногодишно в зелените площи на града се засаждат над 3 милиона двусезонни и летни цветя и всяка година се увеличават.

Освен цветята, годишно в Пловдив се засаждат средно по около 2000 дървета, предимно местни видове. Вече работят и почти всички фонтани в парковете. Поставена е и великденска украса. След празниците ще бъдат пуснати и останалите, на които в момента се извършва ремонт.

Екипите на ОП „Чистота“ и ОП „Градиини и паркове“ работят в пълен състав по време на Светлите Великденски празници и правят Пловдив още по-приветлив и красив. Улиците продължават да се мият, специално внимание се отделя на пространствата около църквите, където започват празничните Великденски богослужения. Извънредно миене и дезинфекция се извършва около всички тях, защото се очакват стотици миряни.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...