Quantcast
Новини Пловдив » Крими » КАТ засече 1106 нарушения за 20 часа
Крими Пловдив Полиция

КАТ засече 1106 нарушения за 20 часа

КАТ връчва фишове на килограм.
КАТ връчва фишове на килограм.

При проверените по празниците 3289 водачи и превозни средства са установени 1106 нарушения, съобщиха от плоддивската полиция. 17 от водачите са извършили криминални престъпления, шофирайки след употреба на алкохол и наркотици. В два от случаите униформени служители на ОД на МВР – Пловдив, са отказали подкуп, предложен от водачи, които пробвали да избегнат отговорността си пред закона.

Камери, патрулки и пътни полицаи контролират всички пътни артерии за празниците. Полицейският състав на пловдивската дирекция следеше за скорост, рисково шофиране и водачи, управляващи МПС под въздействието на алкохол и наркотици, както и седнали зад волана неправоспособни лица. За времето от 8 часа на 1 май до 4 часа на 2 май с цел установяване на нарушения, пряко влияещи върху пътнотранспортния травматизъм, са проверени 1505 МПС и 1784 лица. Униформените служители на областната дирекция са установили 1106 нарушения. 19 от проверените водачи са с отнети книжки, а дерегистрираните автомобили са 33. За установените административни нарушения са съставени 238 акта, а наложените глоби по фиш са 259 броя. 15 са водачите, които са шофирали след употреба на алкохол. В 5 от случаите техническото средство е отчело над 1,2 промила. Други двама шофьори са се намирали под въздействие на наркотични вещества към момента на проверките на пътя, а трима са отказалите да бъдат тествани за употреба на алкохол и наркотици. 139 от проверените водачите са били без поставен обезопасителен колан или защитна каска. 14 са неправоспособните водачи, които, въпреки че нямат право да шофират, са нарушили закона, рискувайки с поведението си живота и здравето и на останалите участници в движението. 15 са били превозните средства, чиито водачи не са се съобразили със задължителното условие автомобила им да има застраховка гражданска отговорност, а в 66 случая са констатирани технически неизправности по проверените превозни средства. С нередовни пътни документи са били 126 лица. Само 9 са случаите, в които водачи са използвали мобилен телефон по време на управление, игнорирайки възможността да попаднат в рискова ситуация, породена от тяхното поведение зад волана. Четирима водачи са си позволили да се придвижват със спрени от движение МПС.

За неправилно движение по пътното платно са санкционирани 12 от шофиралите, а за други нарушения по Закона за движене по пътищата – 135-има. По време на проверките са заснети и 527 нарушения на скоростните режими. Връчените електронни фишове на водачи и пътници са 67 броя, а общата им стойност възлиза на 5450 лв., което показва, че нарушителите са свикнали да отлагат плащането на своите глоби.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...