Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Френската полици разпръсна незаконно парти с над 400 души
COVID-19 Важно Здраве Свят

Френската полици разпръсна незаконно парти с над 400 души

Участниците са разпръснати с мощни струи вода.
Участниците са разпръснати с мощни струи вода.

Френската жандармерия разпръсна технопарти, организирано в нарушение на ограничителните мерки заради коронавируса с участието на над 400 души близо до централния град Дижон, предаде Франс прес. Това стана ден след намесата на силите на реда по време на друго незаконно събиране в западната област Бретан с участието на 500 души.

Технопартито се състояло в изоставен хангар в малкото селище Куше, на десетина километра от Дижон. Празненството било прекъснато през нощта след намесата на жандармерията, съобщи местната префектура.

Властите били информирани за незаконното събиране около 20 часа вечерта. В акцията участвали 140 жандармеристи и полицаи, както и хеликоптер на жандармерията, който наблюдавал околностите. Така било предотвратено присъединяването към партито на още 100-150 младежи, тъй като повечето от тях се върнали обратноq като видели служителите на реда, съобщи Нова.

Други се опитали да влязат в хангара, но били отблъснати с „умерена употреба на сълзотворен газ“, посочи същият източник.

Музиката била спряна към 2 часа през нощта и мястото постепенно било опразнено. Двама души били арестувани, сред които е предполагаемият организатор на незаконното събиране. Силите на реда са издали фишове за глоби на 205 души за неспазване на вечерния час.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...