Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Арестуваха с наркотици петима за 10 дни
Градът Крими Пловдив

Арестуваха с наркотици петима за 10 дни

архив, полиция
Архив, полиция

Престъпността не спира и по празниците. За времето от 23 април до 2 май служители ОДМВР Пловдив са провели акция за незаконно притежание и разпространение на наркотични вещества.

В рамките на 10 дни в момент на притежание на марихуана, бонзай хероин и таблетки Ривотрил са арестувани петима души, като три от задържаните са жени. Две от тях са пловдивчанки, а третата от Стара Загора. От един от задържаните са иззети няколко блистера таблетки Ривотрил.

Акциите са осъществени от служители на отдел „Криминална полиция“ на ОДМВР Пловдив, Охранителна и Общинска полиция и криминалисти от Пето РУ.

При една от проверките служители на реда се натъкнали на мъж, който в опит да осуети законовите действия на полицаите, се опитал да побегне, последвала гонка, но мъжът у когото са били открити впоследствие наркотици, е бил задържан и арестуван. При оказването на съпротива, задържаният е причинил лека телесна повреда на длъжностно лице.

При контрола по пътищата са задържани двама водачи, извършили престъпления свързани с шофиране под въздействие на алкохол и наркотични вещества. Над 60 са актовете по Наредба 1 на Община Пловдив, съставени на лица, които предлагат сексуални услуги в околностите на „Скобелева майка“. 30 от проверените не са носили в себе си документи за самичност, като за нарушенията е взето административно отношение и са им съставени актове по ЗБЛД.

Някои от проверяваните при вида на патрулка или униформени са се опитали да ибягат, предприемайки и пресичане на оживения път в близост до натоварения пътен възел, с което са създали и предпоставки за ПТП. Като резултат са съставени 26 акта и фишове по ЗДВП.

При акцията униформените са попаднали и на 2-ма души, обявени за издирване в качеството им на свидетели.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...