Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Биков: Този Изборен кодекс е срамен, в услуга на Румен Радев е
България Важно ИЗБОРИ 2021 Политика

Биков: Този Изборен кодекс е срамен, в услуга на Румен Радев е

Том Биков

„Изборният кодекс е срамен. Тези партии мълчат, защото са взели решение очевидно и „Демократична България“, и БСП, и „Има такъв народ“, и Мая Манолова по Изборния кодекс. Начинът, по който се направи този Изборен кодекс, е срамен и брутален, знае ли се кой го е писал“. Това заяви Тома Биков от ГЕРБ на втори за деня брифинг на партията.

Коментарът на Биков дойде след като от президентството съобщиха, че държавният глава Румен Радев стартира процедура по назначаване на състава на ЦИК. Биков подчерта, че консултациите на президента с партиите на 5 май. „Ние сме единствената партия, която не е имала информация за тези консултации за избора на новия състав на ЦИК, ние не знаем на какви критерии трябва да отговарят членовете на Централната избирателна комисия. Не знаем какво се очаква от тях, нямаме информация и всичко това се случва два месеца преди изборите“, допълни той.

Попитан има ли ГЕРБ предложения за състава на ЦИК, Биков заяви, че партията няма такива.

„Ако ние бяхме направили такъв погром преди предишните парламентарни избори, вие журналистите щяхте да ни унищожите. В момента виждаме една фалшификация и опит цялото изборно законодателство да бъде приложено така, че да спечелят определени политически сили от кръга на Радев и всичко това се прави с цел той да спечели втори мандат за президент“, коментира още Тома Биков.

На пресконференцията на лидера на ГЕРБ и премиер в оставка Бойко Борисов тази сутрин освен критиките към Корнелия Нинова, Борисов заяви, че фирмата доставчик на хардуера за машинното гласуване в страната е спонсор и е дарявала пари на „Да, България“. Малко по-късно депутатът от „Демократична България“ Ивайло Мирчев опроверга твърдения на Борисов с пост във фейсбук.

На пресконференцията на ГЕРБ отпреди минути Георг Георгиев заяви, че думите на Мирчев не са верни. Той показа и разпечатка от Сметната палата.

Още

Борисов: Няма да има и следващо правителство
Радев утвърди процедура за назначаване на състава на ЦИК

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...