Quantcast
Новини Пловдив » България » БСП и ИСМВ посочиха своите имена за членове на новата ЦИК
България ИЗБОРИ 2021 Политика

БСП и ИСМВ посочиха своите имена за членове на новата ЦИК

Централата на БСП на "Позитано" 20
Централата на БСП на "Позитано" 20

Изпълнителното бюро на БСП се събра днес на извънредно заседание, за да реши кои да са членовете на ЦИК, предложени от партията.

БСП ще има трима членове, вместо досегашните шест.

След проведено заседание, Изпълнителното бюро на БСП взе решение да предложи за членове на ЦИК:

– Емил Цветанов Войнов, Силвия Теодорова Стойчева, Цветанка Петкова Георгиева.

За зам.-председател на ЦИК БСП предлага Емил Цветанов Войнов.

Преди социалистите да обявят своите хора първи името на своя кандидат посочиха от „Изправи се! Мутри вън“, които ще предложат досегашния председател на Обществения съвет на ЦИК – Росица Матева.

„Търсим хора, които са наясно с изборите, хора, на които можем да се доверим по отношение на тяхната безпристрастност”, обясни Николай Хаджигенов от „Изправи се! Мутри вън!”.

От най-малката парламентарна група коментираха и критиките на ГЕРБ за това ще работи ли новата ЦИК в полза на президента.

„Борисов, както обикновено, говори пълни глупости. Какво означава ЦИК на президента? Президентът подписва указ, всъщност този ЦИК е на парламента отново. Точно както беше предишния път”, заяви Николай Хаджигенов.

„Демократична България” също вече имат няколко идеи за свои кандидати, но ще ги обявят първо пред президента. Не се притесняват, ако председателят бъде избран с жребий.

„Не е важно от коя политическа сила ще бъде предложен председателят на ЦИК-той трябва да има професионални качества”, заяви Надежда Йорданова от „Демократична България”.

Имената на двамата кандидати на ДПС ще станат ясни утре. За утре пред президентството беше предвиден протест от симпатизанти на ГЕРБ, Бойко Борисов обаче ги призова да го отменят.

Преди консултациите с партиите за новата Централна избирателна комисия, президентът ще направи последен опит за съставяне на правителство. В 11:00 часа държавният глава ще посрещне на „Дондуков” 2 БСП, за да им връчи и третия проучвателен мандат. След заседание на Националния съвет на партията на Велика събота обаче от левицата обявиха, че ще върнат папката веднага.

Още

Биков: ОФ-то на Слави и Радев изтърбуши Изборния кодекс

Слави към ГЕРБ: Ще ви кажа каква е разликата между истината и лъжата!

Биков: Този Изборен кодекс е срамен, в услуга на Румен Радев е

Трифонов: ГЕРБ ги боли, вече няма да я има тяхната ЦИК

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...