Quantcast
Новини Пловдив » Ботев » Гражданският съвет за Колежа с второ писмо до Община Пловдив
БГ Футбол Ботев Общество Община Пловдив Спорт Спорт Важно

Гражданският съвет за Колежа с второ писмо до Община Пловдив

Колежа
Колежа

Второ писмо изпрати Гражданският съвет за обществена подкрепа за дострояването на стадион „Христо Ботев“ до заместник-кмета на Пловдив Пламен Райчев. Привържениците на „жълто-черните“ категорично заявяват, че не са получили ясни, конкретни, точни и обосновани отговори по въпросите, зададени в първото писмо до Райчев.

На питането на привържениците на Ботев какви дейности ще се покрият с първата сума от 25 млн лв, стана ясно, че се планира довършването на две от трибуните и търговските части към тях на стадион „Христо Ботев“.

Затова, предвид желанието на привържениците да се даде приоритет на завършването на трибуните, а не на търговските площи и при липса на информация за козирка, осветление и довършване на останалите два сектора, Гражданския съвет входира в общината второ писмо, с което иска да се изясни детайлно какво се предвижда за довършването при първия етап.

Ето и самото писмо:

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН РАЙЧЕВ.

Благодарим Ви за своевременния отговор на поставените от нас с предходното ни писмо въпроси. За съжаление считаме, че не сме получили ясни, конкретни, точни и обосновани отговори по трите теми, становището Ви съществено се различава от първоначалните изявления на факторите по строителството на стадион „Христо Ботев“, което не удовлетворява големия обществен интерес към строежа.

Поради това, отново се обръщаме към Вас за следното:

Молим, да ни предоставите количествено-стойностната сметка за извършване на СМР в размер на 25 млн. лв. с ДДС, въз основа на която формирате финансово-строителния план на първия етап от дострояването на стадиона, гарантиращо ползването на стадиона за българското първенство и купата на България.

Освен възложеното изпитване за пожароустойчивост, какви действия са предприети за проверка съответствието на наличните седалки към действащите:

санитарно-хигиенни норми;
строително-технически норми;
международни изисквания (на UEFA за 4-та категория)?

Кога и как ще бъде извършен ремонта на терена на стадион „Христо Ботев“, съобразено със строежа, с подходящия времеви период и с намеренията за ползване на стадиона за вътрешни мачове?

Очакваме Вашия писмен отговор по възможност в 7 дневен срок.

Още

Сдружение ПФК „Ботев“ ПД с отворено писмо по важни спортни теми в Пловдив

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...