Quantcast
Новини Пловдив » Свят » 24-часова стачка в Гърция, протестират и журналистите
Балкани Посоки Работа Свят

24-часова стачка в Гърция, протестират и журналистите

Гърция се тресе от скандала с изнасилването на малолетни.
Гърция е в стачка

Генерална 24-часова стачка на медиите започна в Гърция. Южната ни съседка осъмна днес без информационни емисии нито в радио, нито в телевизионния ефир. Същото се случи и с онлайн медиите.
Стачката започна тази сутрин в 6.00 ч. Тя е на Синдиката на служителите в частния сектор, а в нея участва и Сдружението на журналистите.

Към стачката ще се присъединят и служителите от обществения транспорт, като днес се ограничава движението на автобусните линии и на метрото. От обяд до 16:00 часа спира движението на трамваите. В четвъртък метролиниите 1, 2 и 3, тролеите и трамваите няма да работят през целия ден заради обявената 24-часова стачка. Протести за днес не се предвиждат, но такива ще има в Атина и други градове в четвъртък.
Синдикатите заявиха, че са „решени да се противопоставят на плановете на правителството за връщане към средновековните условия на труд“ и че ще се борят за защита на социалния характер на обществения транспорт, предават от Българската национална телевизия.
Недоволството на синдикатите идва заради промените в закона за трудовите взаимоотношения, предложени от Министерството на труда. Те предупредиха, че в никакъв случай не трябва да се променя осемчасовият работен ден.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...