майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Важно » Проф. Огнян Герджиков: Може да влезем в тежка политическа криза
България Важно ИЗБОРИ 2022 Политика

Проф. Огнян Герджиков: Може да влезем в тежка политическа криза

Проф. Огнян Герджиков
Проф. Огнян Герджиков

Дали можете да очаквате да засадите дърво и след 5 дни да даде плодове? Това направи парламентът с промените в Изборния кодекс. Много голяма язва е това в българското законодателство. Имаме калпаво законодателство. Гоним инвеститори заради законодателна некадърност. Това заяви пред bTV  бившият служебен премиер на България и преподавател по търговско право проф. Огнян Герджиков. Той коментира работата на 45-ия парламент.

Проф. Герджиков не изключи възможността промените в Изборния кодекс да предизвикат хаос на задаващите се предсрочни парламентарни избори. Според него само държави като Бутан, Индонезия и Венецуела разчитат на машинното гласуване: „Защо го правим като светът като цяло се отказва от машинното гласуване? Щом се отказват, значи има проблеми с него“, каза той.

„Не е изключено да влезем в турбуленция и тежка политическа криза, дори да се наложи служебното правителство да организира и президентските избори“, прогнозира проф. Герджиков.

Той допусна, че служебният премиер ще е юрист, но е възможно да бъде и икономист.

„Важно е да бъде равно отдалечен от политическите партии. Най-важното е един премиер да има нужните хора за министри и съветници. Той може да не е толкова силен, но съветниците и министрите му да са, предупреди проф. Огнян Герджиков.

Работата на настоящото Народно събрание ще бъде запомнена с не много добрия тон. „Има парламенти, в които се бият, но трябва ли да взимаме пример от тях?, попита той.

На въпрос за разследване на ОЛАФ за закупуване на автомобили за МВР професорът отговори: „Премиерът не е Господ“./ПловдивПрес

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Ще има ли правителство, или отиваме на нови парламентарни избори наесен?

  • Не, няма да има редовен кабинет 51%
  • Да, ГЕРБ-СДС ще успее да излъчи кабинет с участието на ПП-ДБ и ДПС 21%
  • Не ме интересува, и сега има правителство, което се справя 15%
  • Ще има редовен кабинет с втория мандат на ПП-ДБ, а ГЕРБ ще го подкрепи 13%

Начална дата: 03.04.2023 @ 19:35 | Крайна дата: 03.05.2023 @ 20:32

Зареждане ... Зареждане ...