Quantcast
Новини Пловдив » Градът » РУО-Пловдив откри виртуална панорама за седмокласниците
Градът Образование Пловдив

РУО-Пловдив откри виртуална панорама за седмокласниците

Иванка Киркова novini-plovdiv-press
Иванка Киркова Снимка: ПловдивПрес

Галина ГЕОРГИЕВА

Регионално управление на образованието -Пловдив откри линк към виртуалната панорама за седмокласниците. Инициативата се осъществява с подкрепата на МГ „Акад. Кирил Попов“ – Пловдив и се провежда за втора поредна година. Това съобщи пред ПловдивПрес началникът на РУО Иванка Киркова.

Линкът е публикуван на сайта на РУО, за да помогне на настоящите седмокласници и техните родители да направят най-добрия избор.

Повече информация може да се намери и в секцията „Прием“. „Както всяка година, така и тази, ще продължаваме своевременно да публикуваме на официалния сайт необходимата информация и съвети към учениците и родителите“, каза Иванка Киркова.

235 ще са паралелките с прием след 7. клас в Пловдив и областта за учебната 2021/2022 година.

Общият брой на професионалните паралелки е 145 със срок на обучение 5 години и 6 паралелки – със срок на обучение 3 години. Делът на реализираните професионални паралелки е 60.65% от предложени 61,00%.

Паралелките с дуално обучение ще са 24 в 11 училища. През следващата учебна година ще се осъществява прием и за една нова за областта специалност – „Вътрешни ВиК мрежи“ в ПГТСТ „Гоце Делчев“ в Пловдив.

Всички професионални паралелки в училищата в Пловдив и областта и възможностите за прием след 7. клас може да разгледате на този линк:

https://sites.google.com/view/profesiiplovdiv/

Още новини по темата

235 паралелки с прием след 7. клас в Пловдивско, в 21 училища ще се изучават нови професии

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...