Quantcast
Новини Пловдив » Култура » С фотоизложба в Пловдив започва международният фестивал „Здравей, Армения“
Култура Пловдив

С фотоизложба в Пловдив започва международният фестивал „Здравей, Армения“

Фотоизложбата „Арцах – изгубен в мира“

Четвъртият международен фестивал „Здравей, Армения“ започва с фотоизложбата „Арцах – изгубен в мира“ на фотографа Гилад Саде от Израел.  Експозицията ще бъде открита днес в 19,00 часа в Цар Симеоновата градина в Пловдив, до фонтана на Деметра.

Гилад Саде е странстващ фотограф документалист и кинематограф, израснал на Западния бряг, една от областите с най-голямо насилие в израелско-палестинския конфликт. Интересът му към фотографията е от 2007 г., когато започва да документира своя опит като член на екстремисткото Хилтоп младежко движение, припомнят в съобщението.

Гилад се фокусира върху повдигане на човешката осъзнатост и права по целия свят. Документирал е живота в Израел и Палестина, посткомунистическо Косово, Нагорни Карабах, Приднестровието, Абхазия, Босна и Херцеговина, Република Сръбска, Албания, Украйна, Румъния, Сърбия. Докато живее в Нагорни Карабах, снима и слуша истории на етнически арменци, които живеят там. Когато започва войната през 2020 г., той е от първите журналисти на терен и остава няколко месеца след войната в региона, отразявайки последствията от войната.

Авторът споделя, цитиран в съобщението: „Тази фотоизложба ще Ви отведе в неповторима земя, в която живеят горди етнически арменци, населявали я повече от 3000 г. Земя с изключителна култура, с огромен потенциал, известна на малцина, мистериозна за останалата част от света. Регионът Хадрут в автономията на Нагорни Карабах разказва най-интересната история в разпадналия се Съветски съюз“.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...