Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Удължават учебната година за децата до 6. клас, всички завършват присъствено
Важно Образование

Удължават учебната година за децата до 6. клас, всички завършват присъствено

Красимир Вълчев
Красимир Вълчев

Учебната година ще приключи присъствено за всички ученици след завършването на зрелостниците. Това заяви пред медии във Велико Търново министърът на образованието в оставка Красимир Вълчев. По думите му външното оценяване и матурите ще се проведат в училищата и няма да отпада учебен материал.

Вълчев обясни още, че за децата от 1. до 6. клас учебната година ще бъде удължена. „Тези 303 училища, които избраха през декември месец да не учат, да провеждат проектни дейности, сега ще учат през юни месец, а останалите ще предложат занимания по интереси. Вероятно повече ученици ще бъдат на така нареченото компенсаторно обучение – това е допълнителното обучение за преодоляване на образователни трудности“, оняви Вълчев, цитиран от БНР.

Присъствено ще се проведе външното оценяване и матурите за учениците от четвърти, седми, десети и дванадесети клас. Няма тематично изоставане от предходни години.

В ПМГ „Васил Друмев“ във Велико Търново министър Красимир Вълчев откри изследователски комплекс по математика и природни науки. В плана за възстановяване и устойчивост са заложени средства за изграждане на STEM центрове в 2000 училища.

Още

Красимир Вълчев: Няма да има нулева учебна година
Вълчев: Следващата учебна година ще е присъствена

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...