Quantcast
Новини Пловдив » България » Без парад, но със зрелищни демонстрации честваме Деня на храбростта
България Важно

Без парад, но със зрелищни демонстрации честваме Деня на храбростта

Вертолет "Кугър" ще прелети с националното знаме

България отбелязва 6 май – Ден на храбростта и празника на Българската армия. И тази година честванията преминават под знака на пандемията. Затова масови военни паради, танкове и ракетни установки няма да има.

Празникът ще бъде отбелязан с водосвет на бойните знамена и знамената светини, отдаване на почести в знак на признателност към паметта на загиналите за свободата и независимостта на България и с демонстрации на способности от Сухопътните войски, ВВС и ВМС и Съвместното командване на специалните операции.

Водосветът на бойните знамена и знамената – светини ще започне в 9.30 ч. пред паметника на Незнайния воин в София.

В него ще участва президентът и върховен главнокомандващ на въоръжените сили Румен Радев, който ще приеме почетния строй на представителните части.

Президентът Радев, министърът на отбраната в оставка Красимир Каракачанов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще почетат паметта на загиналите за свободата и независимостта на Родината с поднасяне на венци пред паметника на Незнайния воин.

Военнослужещите от представителните части ще преминат в тържествен марш, след което ще има демонстрации на способности с различни типове самолети и вертолети на ВВС, които ще започнат в 10.15 часа с прелитане на вертолет „Кугър“ с националното знаме.

Демонстрации ще има и край морето. Във Варна ще се проведе ритуал по тържествено издигане на Военноморските флаговете.

В авиационна база Граф Игнатиево ще има демонстрации с изтребители МиГ-29 и бойни вертолети. А на полигона Црънча край Пазарджик силите за специални операции ще покажат операция за обезвреждане на терористи.

В 12.00 часа пред сградата на администрацията на президента в столицата ще бъде извършена тържествена смяна на почетния гвардейски караул.

Националният военноисторически музей ще отбележи Деня на храбростта и празник на Българската армия със специална програма и вход свободен за постоянната хронологична и външната си експозиция./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...