Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Борисов: Кое налага на 11 юли да са изборите? Който ме атакува, губи
България Важно Политика

Борисов: Кое налага на 11 юли да са изборите? Който ме атакува, губи

Бойко Борисов

Кое налага на 11 юли да са изборите? Защо не са по-рано, защо да са по-късно? Това попита премиерът в оставка  Бойко Борисов по време на извънреден брифинг, на който стана ясно, че ГЕРБ ще оттеглят кандидатурата на Красимир Ципов за председател на ЦИК.

„ Вече месец и половина ние чакаме и говорим за управляващия Борисов. Аз очаквах вчера след като се върне мандатът от БСП, да се възложи служебно правителство, за което президентът от месеци говори, че е готово. Утре и в други ден е Европейският съвет. Вместо да си отиде служебният премиер, аз би трябвало да ида на съвет и да поема отговорност за следващото служебно правителство. Това са безотговорни хора. Видях и провала на Народното събрание – правят се, че ще има второ четене на важни закони. Парламентът си замина, какво се разработиха. Радев им остави възможност да имитират работа в НС, ЦИК, правителство“, коментира още премиерът в оставка.

Вчера бизнесменът Светослав Илчовски обвини ГЕРБ в рекет, а днес премиерът в оставка отговори: „Не го познавам, не искам и да знам за какво става на въпрос. Ще извадят още свидетели, платили са на хора да говорят. Виждате каква е атаката, но това не ме плаши. Връщат се пак към чекмеджетата, само ме атакуват“.

„Аз се занимавам с политика. Те се видяха, че нямат програма и всичките обещания не ги изпълниха.Досега всеки, който ме е атакувал, е губил изборите“, каза още той.

Защо ме държите, след като не съм премиер? Партиите с претенции да управляват да отидат в президентството без човек, който да управлява. Тези хора нямат никакво влияние. Да ми дадат написано какво трябва да отстоявам, ако  искат утре да отида на Европейския съвет“, призова той.

Още новини по темата

ГЕРБ оттегля кандидатурата на Красимир Ципов за председател на ЦИК

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...