Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » ГЕРБ оттегля кандидатурата на Красимир Ципов за председател на ЦИК
България Важно ИЗБОРИ 2022 Политика

ГЕРБ оттегля кандидатурата на Красимир Ципов за председател на ЦИК

Борисов даде извънреден брифинг
ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

ГЕРБ оттегля кандидатурата на Красимир Ципов за председател на ЦИК. Това заяви лидерът на партията и премиер в оставка Бойко Борисов на извънреден брифинг. Той беше единственият кандидат за поста.

„Станахме свидетели на това, че всички други партии избягаха от отговорност. Единствено ние дадохме кандидатура за председател на ЦИК. В така създалата се сложна ситуация в следствие на пандемията от ковид, и вече създалата се политическа криза, след като БСП върнаха мандата, сметнах за необходимо да представя моята позиция. Не се страхувам да поема отговорност да председателствам ЦИК. Решенията се вземат с квалифицирано мнозинство от 2/3. Имам 15-годишен опит като експерт и като политик. Целият ми юридически опит е свързан с нормотворческа дейност и правоприлагане. Затова помолих г-н Борисов да обсъдим ситуацията и да вземем решение дали да не бъде оттеглена моята кандидатура като председател на ЦИК”, заяви Ципов.

Премиерът в оставка обяви, че ГЕРБ ще оттегли кандидатурата на Ципов. „Предложението ми е да оттеглим г-н Ципов и то не защото не носим отговорност. Гледах как се карат партиите при Радев. Изведнъж никой няма кандидат. Защо за председател и за зам.-председател на НС намериха сговор, а за ЦИК- не“, заяви Борисов.

Според него има съглашателство между другите партии, а Ципов може да бъде накаран да подпише всякакви документи. „Капан! Абсолютен капан! Мълчалив и престъпен сговор“, коментира премиерът в оставка.

„Ще го накарат да подпише договор за машини, а ние, като скочим, ще тръгнем и срещу Ципов“, обясни той.

Предложенията за членове на ЦИК от ГЕРБ са Димитър Димитров, Георги Баханов и Йорданка Ганчева./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли пробива под Водната палата?

  • Не, проектът унищожава част от крайбрежния парк на река Марица, прекъсва велоалеите и тротоара, заплашва основите на съседните къщи и на моста за панаира 45%
  • Да, този проект е нужен, защото трафикът се разраства, а пътят за регулиране на движението в големите градове са кръстовища на две нива. 31%
  • Първо да подложим проекта на голямо общоградско обсъждане и тогава ще преценя 10%
  • Проблемът не е транспортен, а политически и всяка от страните се стреми да извлече дивиденти 8%
  • Не ме интересува 7%

Начална дата: 26.10.2022 @ 10:27 | Крайна дата: 26.11.2022 @ 11:00

Зареждане ... Зареждане ...