Quantcast
Новини Пловдив » България » Здравният министър: Скоро ще стигнем 1 милион ваксинирани, а мерките ще са лош спомен
COVID-19 България Важно

Здравният министър: Скоро ще стигнем 1 милион ваксинирани, а мерките ще са лош спомен

Проф. д-р Костадин Ангелов

Над 32 000 души са ваксинирани през вчерашния ден, скоро ще стигнем един милион ваксинирани българи. Това заяви здравният министър в оставка проф. д-р Костадин Ангелов по време на брифинг в Министерския съвет по повод развитието на пандемията у нас.

България е на 20 място в ЕС по заболеваемост и на второ по смъртност в Общността.

„Вече имаме спокойствие в лечебните заведения. Само в четири области – Благоевград, Силистра, Стара Загора и Шумен има малко повече пациенти, коментира здравният министър.

По думите му най-много поставени ваксини по време на празниците е имало в „Пирогов“ – близо 6000 души, като най-предпочитаната ваксина от българите е била тази на „Пфайзер“.

„Спокойни сме. Много зависи как ще се управлява занапред пандемията. Най-важното е да продължи ваксинацията. Колкото повече ваксинирани имаме, толкова по-скоро мерките ще останат само лош спомен, увери здравният министър в оставка.

На въпрос какво е бъдещето на Националния оперативен щаб проф. Ангелов коментира, че следващият министър-председател ще реши. За пореден път подчерта, че България излиза от третата вълна на на вируса, заслуга за което имат всички хора, които повярваха в науката./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...