Quantcast
Новини Пловдив » България » Ваня Костова починала от инфаркт, месец по-рано била с COVID-19
България Важно

Ваня Костова починала от инфаркт, месец по-рано била с COVID-19

Ваня Костова
Ваня Костова

Инфаркт е най-вероятната причина за внезапната смърт на обичаната певица Ваня Костова, която издъхна в дома си в София. Не е изключено обаче да става дума за пост ковид синдром, тъй като тя е прекарала инфекцията в началото на април, пише „24 часа“.

На рождения си ден на 18 април се чувствала по-добре, разказаха нейни близки. „Угасна една ярка звезда – нашата Ваня Костова. Нямаше и няма да има друга като нея. Щастие е за нас, че животът и кариерата я свързаха толкова силно с Бургас. Тъжно е и ще ми липсва, както и на всички бургазлии. Но никой не може да ни отнеме нейните песни!“, сподели кметът на Бургас Димитър Николов.

Песните на Ваня Костова ще звучат през целия ден в Бургас днес. Точно в 12 ч. бе включено външно озвучаване при експоцентър „Флора“, сградата на Общината, Културния дом на нефтохимика, Морското казино и Младежкия културен център.

Почитатели на уникалната певица, която си отиде внезапно на връх Гергьовден, оставят цветя в нейна памет пред Часовника  в центъра на града. Макар отдавна да живееше в столицата, Ваня Костова бе сред любимите изпълнители на бургазлии. Нейни съседи от бургаския к-с „Изгрев“ си спомнят как преди 1989 г.,  когато имало режим на тока,  Ваня излизала на терасата на апартамента си и огласяла квартала с прекрасните си песни./ ПловдивПрес

Още новини по темата

Почина певицата Ваня Костова

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...