Quantcast
Новини Пловдив » България » Ива Митева нарича руската ваксина „Спутник 5“
България Важно Политика

Ива Митева нарича руската ваксина „Спутник 5“

Ива Митева
Ива Митева

Излъчената от партията „Има такъв народ“ председателка на парламента Ива Митева нарече два пъти руската ваксина, за която депутатите спориха с часове, „Спутник 5“. Всъщност името на ваксината е „Спутник V“, като става дума за латинската буква, а не за римската цифра.  Още през март руски журналист обясни, че  „Спутник 5“ е летателен апарат, изстрелян в Космоса през 1960 г., на чийто борд са били кучетата Белка и Стрелка, ваксината е V (Ви) – като виктория,  което значи победа.

Иначе предложението на БСП правителството да бъде задължено да осигури на българските граждани достъп до руската ваксина не беше прието. От гласувалите 208 депутати 83-ма бяха „за“, 60 – „против“, 56-има се въздържаха.

В дебатите се обсъждаше ваксинирането на Путин и се изтъкваха аргументи, че няма категорични данни това да се е случило точно със „Спутник V“, за цената на ваксината и възможността да се внесат ваксини и от Индия.

„Има едно голямо изчерпване на доводите. Няма ли някой да направи предложение за прекратяване на дебатите?“, попита на третия час председателстващата заседанието Татяна Дончева. Така най-накрая се стигна до гласуване.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...