Quantcast
Новини Пловдив » България » ИТН не предложиха шеф на ЦИК
България Важно Политика

ИТН не предложиха шеф на ЦИК

Новите консултации за шеф на ЦИК при президента.
Новите консултации за шеф на ЦИК при президента.

От партия „Има такъв народ“ не излъчиха кандидатура за председател на ЦИК на новите консултации при президента Румен Радев. „Поставяте ни в лек абсурд, защото онзи ден търдяхте, че първата партия трябва да излъчи председател“, каза председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов, след като Десислава Атанасова от ГЕРБ потвърди, че номинацията на Красимир Ципов се оттегля.

От БСП обявиха, че няма да номинират председател по решение на ръководните органи на партията.  „ЦИК може да функционира и без председател“, каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Председателят на ПГ на „Демократична България“ Христо Иванов обяви, че нито един от двамата номинирани от коалицията за членове на ЦИК не отговаря на изискванията за председател, затова и няма как да има предложение.

„Хрумнало му на някой да си смени мнението, ние не сме длъжни да се съобразяваме с прищевките му“, коментира оттеглянето на кандидатурата на Ципов Мая Манолова от ИСМВ.

Президентът Румен Радев призова за толерантен тон.

Шефката на ПГ на ГЕРБ – СДС Десислава Атанасова допълни, че коалицията не държи да има представител в ръководството на бъдещата ЦИК.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Мария Капон ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...