Quantcast
Новини Пловдив » Здраве » COVID-19 » Редица COVID мерки отпадат за ваксинираните в Германия
COVID-19 Свят

Редица COVID мерки отпадат за ваксинираните в Германия

Германия

Горната камара на германския парламент одобри днес закон за смекчаване на коронавирусните ограничения за ваксинираните срещу коронавируса и преболедувалите го, предаде ДПА.

Възможно е законът да бъде подписан от президента Франк-Валтер Щайнмайер и да бъде публикуван в официалния правителствен вестник още днес.

Новото законодателство бе одобрено вчера от долната камара на парламента. То позволява на хората, отговарящи на критериите, да се срещат с неограничен брой други хора.

Отговарящите на критериите няма да бъдат включвани и в общия брой на хората, с които се срещат неваксинираните. За тях отпада и задължението да спазват вечерния час. Въпреки това ще им се налага да продължат да носят маски и да спазват дистанция в някои ситуации и сгради.

Законодателството няма да се прилага за хора, заразени с мутирали форми на коронавируса, които не са широко разпространени в Германия.

Гласуването идва в момент, когато броят на новозаразените в Германия бележи спад, а ваксинационната кампания напредва с добро темпо.

Вчера новозаразените за последните 24 часа са били 18 034, което е спад от 19 процента на седмична база.
Над 8 процента от германците вече са изцяло ваксинирани, а над 30 процента са получили поне една доза ваксина, като сега темпото на ваксиниране е над 1 милион инжекции на ден.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...