Quantcast
Новини Пловдив » Общество » 32 626 пловдивчани декларираха доходи чрез ПИК
Общество Пловдив

32 626 пловдивчани декларираха доходи чрез ПИК

НАП
НАП

Близо 50 000 данъчни декларации са подадени от пловдивчани, сочат данните на НАП след края на кампанията.

Близо 85 % от декларациите за доходите на физическите лица са подадени по интернет с 32 626 персонален идентификационен код (ПИК) на НАП и 9479 с електронен подпис. От началото на годината до момента чрез електронната система за плащане (т.нар. виртуален POS) и чрез физическите POS терминали в офисите на НАП в Пловдив са платени над 13,5 млн. лв. без такси.

От приходната агенция съобщават още, че преобладаващата част (над 70%) от гражданите са използвали предварително попълнените декларации за доходите, които НАП предложи за втори път тази година, като средното време за попълване на формуляра е било под 10 минути, сочи статистиката на приходната агенция.

„Отчитаме много успешна данъчна кампания. Благодаря на колегите в НАП за усилията и отлично свършената работа. Оценяваме добросъвестното отношение на гражданите, които спазиха законовите изисквания в срок. Продължаваме с развитието на електронните услуги, за да продължим да улесняваме данъкоплатците“, каза директорът на „Обслужване“ в НАП Боряна Георгиева.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...