Новини от Пловдив » България » Борисов: Шоуто в парламента струва по 19 млн.лв. на ден – хубаво, че го закриха
България Важно ИЗБОРИ 2019 Политика

Борисов: Шоуто в парламента струва по 19 млн.лв. на ден – хубаво, че го закриха

Бойко Борисов

„Само може да ми е мъчно и да ми е жал от това, което наблюдавам.Надявам се, че Радев не се гордее с продукта, който една година създава и изпрати в парламента.По 19 млн. струва това шоу в парламента. Хубаво е, че го закриха, иначе щяхме да фалираме. Още 100 млн. ще отидат за предсрочните избори, още толкова и за президентските избори тази година.Така премиерът в оставка Бойко Борисов коментира политическата обстановка в страната, участието си във втория ден от срещата на върха в Порто.

В рамките на днешната неформална сесия на държавните и правителствени ръководители на държавите-членки на ЕС е обсъдено реализирането на Европейския стълб на социалните права на равнище ЕС и на национално равнище съгласно Стратегическата програма на ЕС за периода 2019 – 2024 г. В края на срещата на върха лидерите на ЕС предстои да приемат Декларацията от Порто, в която ще бъде изложена тяхната визия за европейския цифров, екологичен и справедлив преход.

Постигнахме исторически успех. България ще е една от първите държави, включени в програмата “Зелен сертификат” още при стартирането й на 1 юни“, каза още Борисов.

Вече са извършени първите тестове за български зелен дигитален сертификат заедно с няколко държави в ЕС. Швеция е потвърдила, че са разчели и валидирали данните от българския образец, обясни Бойко Борисов.

Той благодари на учителите и родителите, както и на министъра на образованието за въвеждането на онлайн обучението.

„Това, което вчера говорихме с евролидерите за европейския стълб, ние започнахме да правим това преди 4 години. Ние вкарахме над 50 хил. деца в класните стаи, заяви той.

Борисов отчете, че вчера в страната е поставен рекорд по извършени имунизации срещу коронавирус. Данните в единния информационен портал сочат, че ваксинираните в петък са 38 117.

Борисов отново коментира бройките ваксини, които се очаква да пристигнат в страната, като обясни че с тях „зелените коридори” могат да работят „на макс”.

„Тези, които говореха за чипиране – всички лъжи една по една заминават в коша. Остава само направеното”, уточни той./ПловдивПрес

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...