Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Дефиле „Вино и гурме“ в Стария град през уикенда
Градът Пловдив

Дефиле „Вино и гурме“ в Стария град през уикенда

Дефиле „Вино и гурме“ стартира днес в 11 часа със специален ритуал на ул. „Съборна“ в Стария град. Фестивалът ще се проведе в 10 от възрожденските къщи през уикенда. „Очакват Ви 42 участника в 10 локации, над 200 вида вина и кулинарни изкушения. Събитието е прекрасен повод да се срещнете на чаша вино и вкусна храна с добри приятели, сред зеленината в дворовете на възрожденските къщи на Старинен Пловдив“, съобщават организаторите.

Може да бъдат опитани над 200 вида вина, като това ще става  с жетони на цена 75 стотинки за брой. „Не пропускайте възможността да се сдобиете и с брандирана стъклена чаша за дегустации, за да се почувствате като истински професионалисти. Ще ги намерите пред всяка локация, където ще има сътрудници, от които може да закупите желания от Вас дегустационен комплект. А за да усетите вкусовите качества на дегустираните вина, препоръчваме да ги комбинирате с подходящи гурме продукти. Те ще се предлагат на достъпни цени“, допълват организаторите.

Дегустациите в събота ще са отворени за посещение от 11:00 до 19:00 ч., а в неделя от 11:00 до 18:00 ч. Разнообразна и забавна фестивална програма ще допълва преживяването – танци, игри, модна шоу програма, класическо матине и др.

Организатори на фестивала са „Съвет по туризъм – Пловдив“, община Пловдив, ОИ „Старинен Пловдив“, Университет по хрантителни технологии и др.
Фестивалът Дефиле „Вино и гурме“ ще се проведе при строго спазване на всички противоепидемични мерки./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...