Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Инициатива „Разходката на Джейн“ се провежда в квартал „Мараша“
Градът Пловдив

Инициатива „Разходката на Джейн“ се провежда в квартал „Мараша“

„Разходката на Джейн“ се организира днес в квартал „Мараша“. Целта е пловдивчани да се обединят зад идеята за град #БезОтпадъци. С обиколката на квартала в центъра на града, която започва в 11 часа,  ще се маркират проблемни зони и ще се съберат мнения и идеи за бъдещето на“Мараша“.

„Разходката на Джейн“ е глобална инициатива за опознаване на градовете и кварталите в които живеем, по време на която освен че се дава възможност на гражданите да научат неподозирани истории и интересни исторически факти за местата, се набелязват и събират идеи за бъдещия облик на квартала. Организатори на акцията са БГ Бъди активен и Free Plovdiv Tour, а събитието е част от дейностите на Партньорство за красива и чиста България, част от програмата Място България.

„Разходката на Джейн“ ще събере хора, които искат да излязат от интернет и социалните мрежи и да наистина да направят нещо, за да живеем в по-чист и по-подреден град. Всички те ще направят обиколка на квартала и ще набележат зоните нуждаещи се от промяна.

Организаторите канят живеещите в квартала, местни активисти, хора със зелено мислене, архитекти, урбанисти и всички заинтересовани граждани да се включат.

Участниците ще поемат по маршрута: площад Съединение— Дондуковата градина — Читалище „Христо Г. Данов“— Храм „Свети Георги“—- Храм „Св. Харалампий“— междублокови пространства, малко познати за мнозина— градинката на Социални грижи, където турът ще премине в дискусия за състоянието на обиколените улици и междублокови пространства.

По време на разходката ще бъде направена карта с локациите в квартала, които имат нужда от почистване. /ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...