Quantcast
Новини Пловдив » България » Радев отвърна на Борисов: Вихрещата се корупция ни струва много по-скъпо от нови избори
България Важно Политика

Радев отвърна на Борисов: Вихрещата се корупция ни струва много по-скъпо от нови избори

Румен Радев
Румен Радев

Вихрещата се корупция ни струва много по-скъпо от едни нови избори. Така коментрира държавният глава Румен Радев, който посети село Петрич, община Златица.

Думите на Радев са в отговор на по-рано днес изреченото от премиера Бойко Борисов след срещата на ЕС в Порто, че по 19 млн. лева на ден струва „това шоу на парламента“. „Хубаво, че го закриха, защото с това шоу щяхме да фалираме “, изтъкна още Борисов и напомни, че сега предстоят още разходи за нови избори, а след няколко месеца предстоят и президентските избори.

Президентът участва в отбелязването 145-годишнината от обявяването на Априлското въстание в населеното място. Държавният глава поднесе венец пред Паметника „Камбаната“, след което ще се проведе шествие до централния площад, където от 18.50 часа се състоя възстановка на посрещането през 1877 г. на лейди Емили Странгфорд в селото. След потушаването на Априлското въстание, тя събира средства и изгражда и оборудва 6 болници на територията на България, една от които е в Петрич.

Румен Радев посети историческия храм „Свети Георги Победоносец“ и поднесе цветя пред паметника на гроба на Петър Балов – първата жертва на Априлското въстание в село Петрич.

Държавният глава ще посети в 19.20 часа читалище „Оборище – 1897“, където ще разгледа картинната галерия „Априлско въстание“. По-късно президентът ще присъства на представянето на документалния филм „Лейди Странгфорд – паметта е жива“ и ще разгледа документалната изложба „Подкрепи и мен ръката…“, посветена на годишнината от Априлското въстание.
От 20.30 часа Румен Радев ще вземе участие в тържествената заря-проверка в Петрич и ще отправи приветствие към жителите и гостите на Петрич./ПловдивПрес

Още новини по темата

Борисов: Шоуто в парламента струва по 19 млн.лв. на ден – хубаво, че го закриха

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...