майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Градът » Рекорден брой участници на „Вино и гурме“, Фратев и проф. Моллов откриха фестивала
Градът Пловдив Случка на деня

Рекорден брой участници на „Вино и гурме“, Фратев и проф. Моллов откриха фестивала

Любозар Фратев, Пламен Панов и проф. Пламен Моллов

Председателят на Съвета по туризъм  Любозар Фратев, зам.-кметът Пламен Панов и ректорът на Университета по хранителни технологии проф. Пламен Моллов дадоха старт на дефиле „Вино и гурме“ в Пловдив. Рекорден е броят на участниците в двудневния фестивал, а за пловдивчани и гости на града организаторите са подготвили богата програма.

27 винарски изби, 14 производители на храни са разположени в китните дворове на 10 възрожденски къщи в Стария град, а две от локациите са в „Капана“.

„Ще имате възможността да опитате над 200 български и 10 италиански вина. Любителите на доброто вино ще пробват напитките със специално брандираните чаши с логото на дефиле „Вино и гурме“. Ще се насладите на богата програма, която започна с Биг бенд „Пловдив“, в 13 часа ще продължим с чудесно матине в къща „Иван Черноземски“. Подготвили сме много събития, каза Любозар Фратев.

Зам.-кметът Пламен Панов сподели, че партньорството между Община Пловдив и Съвета по туризъм през годините винаги е било на много добро ниво. „Седмото издание на „Вино и гурме“ дава възможност на хората да усетят неповторимата атмосфера на Стария град и да опитат кулинарни деликатеси и вина. Нека всички се забавляваме“, обърна се той към пристигналите.

Ректорът на УХТ проф. Пламен Моллов подчерта, че „Вино и гурме“ се е превърнало в гербова марка на нашия град. „Не само пловдивчани, но  и много гости идват да се насладят на приятни мигове около добрите вина и храни“, заяви проф. Моллов и пожела успес на изложителите и веселие около изложбените маси на посетителите.

Дегустациите в събота ще са от 11:00 до 19:00 ч., а в неделя от 11:00 до 18:00 ч. Организатори на фестивала са „Съвет по туризъм – Пловдив“, община Пловдив, ОИ „Старинен Пловдив“, Университет по хрантителни технологии и др.

ФЕСТИВАЛНА ПРОГРАМА
СЪБОТА – 8 МАЙ
11:00 Началото на Стария град, ул. „Съборна“ 2-4 Официално откриване на Дефиле “Вино и гурме“
11:30 Начало на дегустациите в Стария град
13:00 Къща „Иван Черноземски“ Матине с „Вино и гурме“ с участието на солисти от Младежки камерен оркестър Франк Мартен Плейърс
13:00 Резиденция „Тракийски стан“ Информационен щанд на Българска асоциация на винените професионалисти /БАВП/ за „Международния ден на мавруда“ с образователно-занимателни игри (щандът ще е отворен до 16:00)
14:30 Резиденция „Тракийски стан“ Часът на мавруда – дегустация на вина от мавруд с лекционна част /БАВП/
17:30 Площада пред църквата Св. Св. Константин и Елена /ул. „Съборна“/ Включи се в танцовото предизвикателство „Jerusalema“, но … с вино и гурме в ръце
19:00 Край на дегустациите в Стария град
Очаквайте през целия ден участие на девическа хорова формация „Евмолпея“ в различни фестивални локации.

НЕДЕЛЯ – 9 МАЙ
11:00 Начало на дегустациите в Стария град
11:30 Стълбите на църквата “Св.Богородица“ ул. Съборна 2-4 Включи се в “Разходка из ‘Вино и Гурме” с Васил от Бългерия Уайн Турс”
11:30 Резиденция „Тракийски стан“ Рисуване върху чаши вино – арт активност с конкурсен характер
13:00 Бар „Конюшните“ Винен туризъм в район Сакар – Презентация, дегустация и томбола с награда „Винен тур в Сакар“
13:00 Резиденция „Тракийски стан“ Информационен щанд на Българска асоциация на винените професионалисти /БАВП/ за „Международния ден на мавруда“ с образователно-занимателни игри (щандът ще е отворен до 16:00)
13:30 Бар „Конюшните“ Не се сърди (винено) човече – отборна игра с награди
14:30 Резиденция „Тракийски стан“ Часът на мавруда – дегустация на вина от мавруд с лекционна част /БАВП/
15:00 ул. „Съборна“, градинката до локация №3 Експозиция „Георги Божилов – Слона“ Wine&Music Fashion Show – с участието на Спаска Георгакева (майстор на художествени тъкани), Денислава Станева (сопрано) и Орфей Клуб уелнес
18:00 Край на дегустациите в Стария град

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Ще има ли правителство, или отиваме на нови парламентарни избори наесен?

  • Не, няма да има редовен кабинет 51%
  • Да, ГЕРБ-СДС ще успее да излъчи кабинет с участието на ПП-ДБ и ДПС 21%
  • Не ме интересува, и сега има правителство, което се справя 15%
  • Ще има редовен кабинет с втория мандат на ПП-ДБ, а ГЕРБ ще го подкрепи 13%

Начална дата: 03.04.2023 @ 19:35 | Крайна дата: 03.05.2023 @ 20:32

Зареждане ... Зареждане ...