Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Ректорът на УХТ проф. Пламен Моллов обсъди с винопроизводители проблемите в сектора
Градът Пловдив Случка на деня

Ректорът на УХТ проф. Пламен Моллов обсъди с винопроизводители проблемите в сектора

Проф. Пламен Моллов и инж. Любозар Фратев направиха обиколка в ресторанти, музейни къщи и галерии в Стария град

Ректор на Университета по хранителни технологии проф. Пламен Моллов обсъди с винопроизводители проблемите в сектора. След като дадоха старт на фестивала „Вино и гурме“, проф. Моллов и Любозар Фратев- председател на Съвета по туризъм, направиха обиколка в ресторанти, музейни къщи и галерии в Стария град и опитаха част от вината. Майсторите от винарските изби с нетърпение очакваха експертната оценка на професора, а за повечето проби тя беше отлична. На много места ректорът беше посрещнат от студенти на висшето училище, които помагаха в провеждането на дефилето.

Както ПловдивПрес съобщи Университетът по хранителни технологии /УХТ/е съорганизатор на събитието. Фестивалът „Вино и гурме“ се утвърди като гербова марка на нашия град не само за пловдивчани, но и за гостите от страната и чужбина, заяви на официалното откриване на седмото издание проф. Пламен Моллов. Той изрази увереност, че и тази година дефилето ще донесе много радост на посетителите и успехи на изложителите.

Това е първата туристическа проява в града за тази година с богата съпътстваща програма и се провежда при спазване на всички противоепидемични мерки, гарантираха от Съвета по туризъм. Броят на участниците е рекордно висок – 39 винопроизводители и гурме майстори от 27 изби и храни от 12 производители, за първи път има и чуждестранен участник – от Венеция. Гостите на дефилето ще могат да дегустират 200 български и 10 италиански вина.

Ден преди официалния старт на дегустациите учебният ресторант на УХТ беше домакин на конкурса „Най-умело съчетание на вино и храна“, където петчленно жури отличи най-добрите участници. Днес тримата победители в надпреварата ще получат на официална церемония плакети от председателя на комисията доц. д-р Христо Спасов, зам.-ректор на университета./ПловдивПрес

Още новини по темата

Рекорден брой участници на „Вино и гурме“, Фратев и проф. Моллов откриха фестивала

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...