Quantcast
Новини Пловдив » България » Слави Трифонов: Направеното от ГЕРБ трябва да бъде изчегъртано
България Важно ИЗБОРИ 2019 Политика

Слави Трифонов: Направеното от ГЕРБ трябва да бъде изчегъртано

Станислав Трифонов
Станислав Трифонов

Трябва да бъде изтрито и изчегъртано това, което направи ГЕРБ. Независимо кога, но това нещо ще се махне. Това заяви лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов пред БНР.

За първи път  той не използва Фейсбук профила си, а гостува в предаването „Политически НЕкоректно“ и коментира политическата обстановка в страната, идващите извънредни парламентарни избори, случващото се в партията му и Народното събрание.

„Тайнственост ми звучи все едно става дума за нещо свързано с литература, картини и т.н. Няма тайнственост, има логично поведение – след като медиите са такива, то защо трябва да се дават интервюта.
Човек дава интервю, когато има какво да каже. Аз в продължение на много години всяка вечер съм говорил много. Самият аз съм правил много интервюта“, заяви Трифонов в отговор на това защо коментира нещата само от фейсбук профила си.

„Ето ти пример защо сме на 112-то място по свобода по словото. В България огромната част от медиите не са свободни. Този, който отиде в Комисията на Манолова – целият интернет е взривен, а националните медии се правят, че го няма. Това, което каза той звучи ли като за една нормална държава? Как е възможно това?“, попита лидерът на „Има такъв народ“.

„Какво стратегическо има в това, което правим? Какво стратегическо има в морала, в свободата на словото?
Начинът на изразяване вече е интернет, защото там си напълно свободен. Това е избор! Ако някой не го е разбрал това, то…“, коментира Трифонов.

„Ще видиш какво ще се случи. След като изборът е в мен и в моите колеги, резултатът ще бъде такъв – повече от ясен“, отговори Слави Трифонов на въпрос дали и в предстоящата предизборна кампания ИТН ще използва основно интернет.

Попитан дали ще е премиер, ако „Има такъв народ“ спечели изборите и състави правителство, Трифонов отсече: Какво е това условно наклонение „ако спечелим изборите“? Не мога да отговарям „ако“… „когато-тогава“

„Не съм тръгнал да се занимавам с този политически проект, защото съм имал невероятното желание да стана политик. Аз съм тръгнал да правя това, защото цялата политическа система отказа да признае мнението на 3,5 млн. българи, които са гласували на законен референдум. Искам това нещо, което е логично, морално и законно, да бъде наложено. Не съм имал намерение да взимам власт, да ставам депутат или да правя каквото и да било, свързано с политическата система “, обясни Слави Трифонов.

„В следствие на този ход – не може да отречеш, че сега ситуацията е много различна. Трябва да бъде изтрито и изчегъртано това, което направи ГЕРБ. Независимо кога, но това нещо ще се махне. Това нещо ще се махне, защото това е логичният нормален път на една нормална държава член на Европейския съюз“, коментира Трифонов.

На въпрос с кои партии „Има такъв народ“ ще направи коалиция той отговори: Суверенът решава! Това ще стане ясно след 11 юли.

По думите му БСП е „най-слабата беззъба опозиция от 30 години насам“. „Нинова казва, че няма да си подава оставката за загубата на изборите на партията й – това видиш ли нея не я касае, а ги касае хората около нея. Нинова превърна „БСП от голама и сложна партия, в една малка и проста партия“ – цитирам Андрей Райчев. БСП е част от цялото това статукво. Доказателство за това е когато онзи ден заедно с ГЕРБ и ДПС решиха да бойкотират парламента, защото така им отърва“, каза Слави Трифонов.

Водещият попита лидерът на ИТН каква е ориентацията на „Има такъв народ“ и ето какво каза той: „Това ляво-дясно отдавна се е размило. Съвременният свят в съвсем различен сега – така е според мен. Ако трябва да определим поведението на ИТН е да го наречем практично. Но практично в интересите на суверена. Не е ляво, не е дясно, не е център – тези понятия са овехтели и са в нафталина. Но не като интереси на самата партия, а практично в интересите на суверена.

Във връзка с външната политика на страната ни той заяви: „Мисля, че с това трябва да се занимават професионалисти. Аз правя всичко възможно да има такива хора – които знаят какво правят, а не избрани политически фигури. Интересите на суверена трябва да бъдат защитавани. Мисля, че в България има хора, които имат достатъчно добри качества, за да взимат такива решения.

Аз съм емоционално обвързан с Русия, заради това, че съм израснал в Плевен – град на българо-руската дръжба, и знаете там колко руски военни са загинали. Но моето разбиране е, че България е част от Европейския съюз и НАТО, затова трябва да сме лоялни партньори на тези две организации. Най-после да има едно отношение, в което няма два крака – единият стъпил на едно място, другият на друго място. Когато един партньор е предсказуем, ще можеш да му имаш доверие. Трябва да си принципен, последователен, лоялен“, коментира Слави Трифонов.

Лидерът на „Има такъв народ“е категоричен, че трябва да се обграждаш със силни хора с качества, а не с такива, които те слушат безропотно.„Историята го показва. Умен човек събира около себе си силни и кадърни хора, а не такива, които го слушат и правят каквото той казва. Така винаги ще стигне до крах… Имам щастието да общувам с хора, с които гледаме в една посока. Не взимам самостоятелни решения, търся съвети, мнения“, обясни още Трифонов.

В парламента трябва да има хора, които да представляват цвета на нацията. Да бъдат уважавани, да се държат достойно, да бъдат принципни. Не може в Народното събрание един депутат да нарича зам.-председателя „гном“ (бел. ред. – репликата „Ей, гном, не се ядосвай, че пак ще получиш инсулт“ е отправена от Лъчезар Иванов от ГЕРБ към ген. Атанас Атанасов)“, изрази възмущението си лидерът на ИТН.

Попитан дали партията ще има кандидат за президент, Трифонов обяви, че президентските избори са далече. „Сега има по-важни неща, които се случват, времето е наситено със събития и трябва да се вземат правилни, адекватни, отговорни и морални решения“, каза още Слави Трифонов./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...