Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Съботен цикъл: Радостта от настъпващите промени ще ни е сигурна
Анализи Важно Мнения Политика

Съботен цикъл: Радостта от настъпващите промени ще ни е сигурна

Георги Петров
Георги Петров

Георги ПЕТРОВ, Съботен цикъл


Не е трудно да се забележи, че в обществото ни се разгаря някаква еуфория. Трудно обяснима, но забележима. Отива си управлението на Б. Борисов, омерзило с продължителността и потайностите си голяма част от нашето население.

Тази част от нас българите, която в някаква степен се притеснява от очертаващия се край на това управление, също не е малка.

В едно демократично управлявано общество, за каквото официално се представя нашето, развитието към по-добри условия за живот задъжително е еволюционно. Надгражда се, натрупват се плюсове, отстраняват се допуснати грешки. Това, което става у нас днес, повече го докарва на ревоюция. Основният лозунг е „Долу!“ С много удивители, но правописните правила не ги допускат.

Както вече стана дума, многото удивителни не биха се понравили на монизина българи, не само по правописни причини. Но да караме по ред.

Събраха се разгневени гаждани, разгневени политци и разгневени политически сили и се изправиха срещу статуквото. И си го персонализираха това статукво. В лицето на Б. Борисов, К. Нинова и др. по-дребни служители на политическия Сатана. Единствен с по-сигурно прикритие, както се очакваше, остана А. Доган. Доста е ходил на училище и много е внимавал в час.

Успяха, разрушиха и то без нито един изстрел, по еволюционен път пиедистала, върху който се извисяваше политическото величие на Б. Борисов.

И после почна революцията. Както е обичайно според историята, движещите й сили се изправиха една срещу друга. Така започвала жестоката битка за по-предна позиция в следващото управление.

Слави Трифонов каза:“Значи, когато става дума за пари – няма статукво ГЕРБ, БСП, ДПС, няма
„Демократична България“, няма „Изправи се! Мутри, вън!“. Разсърди се, защото посочените отхвърлиха предложението му държавната субсидия за партиите да стане един лев на глас. С. Трифонов не се интересува от аргументите, с които бяха отхвърлени предложенията на неговата партия.

Нинова се озъби на президента с острото предупреждение да не включва социалисти в служебния си кабинет без нейното съгласие. Тя каза без съгласието на НС на БСП, но тя се изживява и като национален съвет. Ако не вярвате, питайте големите фигури на социалистическата партия, които тя изхвърли из под този чадър.

С една дума ревоюционните сили са в междусъюзническа война. Макар и доста снизен без пиедистала си и доста уязвим, след като свидетелски показания смъкват плочка след плочка от бронята му на безгрешен властелин, Б. Борисов събра кураж от тази война и започна страничния си обстрел.
Така или иначе, всичко това ще свърши и революцийката ще победи. И от там нататък – жална ни майка.

По-възрастните помним какво ни се случи след огромната радост от падането на Тодор Живков.
Сънародниците ни, които са разтревожени от наближаващия край на ерата Борисов, не са само разтревожени. Те действат, те са предвиждали този край и са си подготвили вариантите, които ще ги оставят сухи след този потоп. Защото това са хората, които могат да правят бизнес, могат да дават рушвети, могат да контролират властта с парите си, за да могат да правят още повече пари.

Ако някой си помисли, че тези хора са само вредни за обществото ни, ще сгреши. Вредни са гражданите, които обслужват срещу добро заплащане не толкова благовидните намерения на умеещите да правят пари.
Още по-вредни за развитието на обществото са обикновените люде, които обожествяват тези, които щедро дават за общото благо, но това, тяхното благо. Футболните фенове още тъгуват по смъртта на мафиотските босове, изобилни спонсори на любимия им клуб.

Не са малко пенсионерите, които по пейките в парка, на метър и половина един от друг, си сподеят, че Борисов даваше по 50 лева над пенсиите, а тези, дето идват, пак ще ни залъгват с Швейцарското правило.

Всички политически маневри са свързани с огромни разходи, казва анонимен мислител в мрежата.
И тези разходи се избиват от залъка на обикновения човечец. От този залък ще поприбавят към натрупаното си и умеещите да правят пари, да ги дават на властта като подарък и подкуп и тя да не им пречи да печелят за сметка на хората, гражданите, избирателите, партийните симпатизанти, феновете на футболните клубове, благодарните за 50-те лева над пенсиите.

Но нека все пак да си изживеем радостта от настъпващите промени, това е хубавото на революциите…/ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...