Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Демонтират пасарелката на „Модър-Царевец“ през август
Градът Пловдив

Демонтират пасарелката на „Модър-Царевец“ през август

Визуализация на проекта "Модър-Царевец".

Пешеходната пасарелка, която сега свързва районите „Южен“ и „Западен“, ще бъде демонтирана през август. Това съобщи заместник-кметът по строителство Пламен Райчев след работна среща с фирмата изпълнител. С демонтажа на въздушното съоръжение ще се даде възможност на „ВиК – Пловдив“ ЕООД да извърши подмяната на тръбопровода за Южния обходен колектор, след което от фирмата-изпълнител „Драгиев и Ко“ ООД ще могат да пристъпят към полагане на асфалтова настилка.

„През май ще бъде разкрит пробива под жп линията Пловдив – София, който бе изграден от НКЖИ преди няколко години и започва изграждането на шлицовите стени, които са в тази част от трасето, която води към подлеза – по 100 метра на юг и на север от пробива. Край тях ще има изградени пешеходни алеи, които да осигурят и преминаването на пешеходци. В рамките на няколко месеца след демонтажа на пасарелката пешеходците няма да могат да се движат между двата района“, обясни главният инженер на обекта Валентин Алексиев.

Той допълни, че в южната част на пътната връзка подземните комуникации вече са напълно завършени, като в участъка от Коматевско шосе до ул „Колхида“ дори се подготвя поставянето на бордюри за новото платно.

Още

Най-после! Правят първа копка на „Модър-Царевец“
Зико: През 23 г. „Модър-Царевец“ ще е готов, до седмици започва пробивът под гарата
Зико инспектира строежа на „Модър-Царевец“

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...