Новини от Пловдив » България » България » Докараха 274 000 дози „Пфайзер“, стартира ваксинирането на записани в портала
COVID-19 България Здраве

Докараха 274 000 дози „Пфайзер“, стартира ваксинирането на записани в портала

Втората пратка ваксини
Пратка ваксини

Близо 274 000 дози от ваксината срещу COVID-19 на „Пфайзер“ пристигнаха в България тази сутрин. Те ще бъдат приети в логистичния център, откъдето ще бъдат разпределени до всички точки на страната, предава БНТ.

Тази седмица у нас ще пристигнат доставки и от четирите одобрени от Европейската агенция по лекарствата ваксини. На 12 май се очакват 12 000 дози от „Янсен“, на 13 май 36 000 от „Модерна“ и 46 500 от ваксината на „Астра Зенека“. Това съобщи Богдан Кирилов, директор на Агенцията по лекарства.

Това, което беше постигнато като споразумение от ЕК с лидерите на държавите и компанията производител за ускорени доставки, реално се случва, подчерта Кирилов.

На въпроса дали „зелените коридори“ ще продължат, Кирилов обясни, че днес е предвидена среща на Ваксинационния щаб, на която това ще бъде обсъдено. По думите на Кирилов, има достатъчно налични количества ваксини в страната, регулярно се извършват доставките. На този етап данните показват, че „зелените коридори“ могат да продължат да функционират, заяви Кирилов.

От днес стартира и ваксинирането на лицата, които са записани в електронния портал, като при записване може да се индикира предпочитана ваксина – РНК или аденовирусна, като в момента има и от двата вида РНК ваксина.

Днес се провежда среща между Информационно обслужване, общопрактикуващите лекари и здравното министерство, за да стартира системата, даваща възможност за заявки за брой ваксини.

50% от доставките ще бъдат насочени към личните лекари. Надявам се, че с чисто логистичното улеснение с възможността за заявка, целият процес ще бъде ускорен, заяви Кирилов./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...