Quantcast
Новини Пловдив » България » Още един бизнесмен обвини Иван Ангелов в натиск и връзки с властта
България Важно

Още един бизнесмен обвини Иван Ангелов в натиск и връзки с властта

Снимка:bTV

Още един бизнесмен обвини собственика на компанията „Градус“ Иван Ангелов в картел и рекет. Павел Стоименов се представи като най-големият зеленчукопроизводител у нас и голям зърнопроизводител и изнесе  информация пред Комисията за ревизия на управлението през последните 10 г.  Това е вторият подобен сигнал до комисията след като миналата седмица бизнесменът Светослав Илчовски обвини Иван Ангелов във връзки с властта и злоупотреби с тях.

Пред депутатите Павел Стоименов обясни, че от 2007 г. заедно с брат си започнал да развива дейност в община Стара Загора, но в областта под контрола на Иван Ангелов действала група за натиск, наречена „Картел „Г-8“. Бизнесменът директно посочи Ангелов като човека, който контролира целия старозагорски регион, съобщи bTV.

„Сполетяха ни страшно много беди. Тези беди ни дойдоха от един картел, който се казва Г8, който е образуван от много земеделци в Стара Загора с главното ръководство на г-н Иван Ангелов, собственикът на фирма „Градус. Ние бяхме принудени да плащаме изкуствено ниски ренти, да не купуваме земеделска земя, офисите ни бяха запалени. Откраднаха ми документално фирмата. Започнахме да наемаме земеделски земи в Стара Загора. Беше запалена къщата на една от нашите служителки. Имаше заплахи за убийства. Наложи се да изнасям част от бизнеса си в Гърция“, разказа Павел Стоименов.

По думите му, през годините „тази компания Г-8“ искала от братята да спрат да купуват земя и да дават по не повече от 20 кг рента на декар.

„Ние започнахме да играем по техните правила до преди месец“, обясни Стоименов, като допълни, че през тази година искали да дават 150-200 кг на декар според земята. „След като обявихме тези неща, веднага дойдоха емисарите на г-н Иван Ангелов“, заяви земеделецът, цитиран от bTV.

Бизнесменът разказа за италиански доматопроизводител на име Фабрицио, който по подобен начин бил сменен като управител на фирмата си в Пловдивско от друго лице, което сключило договор с „Градус“ за доставка на слънчоглед. За него авансово била получена голяма сума. Чуждият гражданин бил принуден да напусне страната.

Павел Стоименов обясни, че се е решил да свидетелства в комисията след участието на Иван Ангелов в предходното заседание.

„Потресе ни държанието на този господин, който беше тук. Провокира мен. Видях, че този тип е арогантен, че държи целия регион в подчинение – след като на най-висше ниво в нашата държава кара нашата държава да бъде подчинена на друга държава: с услугите, които ние сме готови веднага да дадем на друг бизнесмен, вместо да ходи в търговската палата в Анкара или Истанбул да търси помощ…“, каза бизнесменът.

Сигналът на Стоименов и предоставените от него документи ще бъдат изпратен до прокуратурата, заяви председателят на комисията по ревизия Мая Манолова./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...