Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Антон Кутев става говорител на служебното правителство
България Важно

Антон Кутев става говорител на служебното правителство

Антон Кутев
Антон Кутев

Антон Кутев ще е говорител на служебното правителство на Стефан Янев. Кутев е сред най-ярките лица на БСП и е основен медиен експерт на левицата от години. Той вече веднъж е бил на поста говорител, но на Изпълнителното бюро на БСП през 2007 г., когато лидер беше Сергей Станишев, пише „24 часа“.

Кутев е бил депутат в няколко парламента, преди това и общински съветник в София. Все още не е ясно още дали той ще е само говорител или ще поеме и пресслужбата на Министерския съвет.

Бившият военен министър Николай Цонев пък се очаква да бъде назначен за шеф на кабинета на премиера Янев. Той беше министър на отбраната в кабинета „Станишев“. В МО е заемал различни длъжности, включително шеф на Изпълнителна агенция „Социални дейности“.

През месеците след края на мандата му като министър Цонев беше разследван за злоупотреби в Министерството на отбраната. На 1 април 2010 година беше зрелищно арестуван и обвинен в предлагане на подкуп на следовател. Две години по-късно обаче Софийският градски съд го оправда. На 1 юни 2012 г. беше оправдан от Върховния касационен съд по друго дело – за сключване на четири неизгодни сделки през 1999 г. когато е ръководил дирекция „Управление на доставките“ в Министерството на отбраната. Общо Цонев е съден и оправдан по четири дела и през август 2015 г. осъди прокуратурата на втора инстанция да му плати обезщетение в размер на 15 хил. лева. През 2012 г. създаде партия „Нова алтернатива“, но според запознати в последната година работи активно с „Има такъв народ“ на Слави Трифонов.

Официалното представяне на новите министри и приоритетите на служебното правителство ще бъде направено от Радев в 9 ч. сутринта утре. След това ще има предаване и приемане на властта по министерства.

Още

Президентът Радев назначи служебното правителство, Стефан Янев е премиер

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...