Quantcast
Новини Пловдив » Образование » ОУ „Кочо Честеменски“ чества 80 години от създаването си
Образование Пловдив

ОУ „Кочо Честеменски“ чества 80 години от създаването си

Празникът на ОУ "Кочо Честеменски"
Празникът на ОУ "Кочо Честеменски"

ОУ „Кочо Честеменски“ чества 80 години от създаването си. „Празниците идват, за да извикат спомени от миналото, да ги свържат с настоящето и да прехвърлят мост към бъдещето. Днес отдаваме почит и признателност на онези първи ентусиасти, които през далечната 1934 година, година на война, със силата на ума и сърцето започнали да строят училище. Прекланяме се пред куража им, с който сред ужаса на войната те са мислили за бъдещето. Днес ни има, по-силни от всякога! Осемдесет години с по 365 дни във всяка от тях училището ни е място, където се срещат радостната детска глъч, учителската топлина и родителската съпричастност. Сменят поколения учители и ученици, а бившите ни възпитаници водят своите деца и внуци в нашето училище. Заради същата онази сила на духа, заради куража да мечтаеш, заради всеотдайността пред бъдещето, завещани ни от основателите. „Следваме традиции, сбъдваме мечти“ е девизът на нашето училище“, каза директорката на ОУ „Кочо Честеменски“ Златка Алдженаби.

Юбилеят на училището беше отбелязан с виртуална разходка и филм с изпълнения на бивши и настоящи ученици на ОУ „Кочо Честеменски“. В него са включени и поздравителни обръщения на възпитаници на школото, постигнали национални и международни успехи. Специално обръщение отправи Ваня Крайчева – ученичка на училището и настоящ директор на ОУ „Христо Ботев“ –  с. Брестовица, която е и родственица на Кочо Честеменски.

Във връзка с честването на годишнината Общественият съвет към ОУ „Кочо Честеменски“ организира инициатива за дарение на книги, с които ще бъде оформена Коридорна библиотека в училището. Част от събраните томове учениците ще подарят на Център за работа с деца на улицата –  Пловдив. Пейки с послания са дарени от кмета на район „Централен“ Георги Стаменов и ще бъдат поставени в двора на училището. Друга, дарение от Обществения съвет, ще бъде поставена в парк Лаута. Директорката на училището Златка Алдженаби  честити празника на цялата училищна общност. Пожела на учениците да бъдат упорити и да следват мечтите си. Да бъдат добри хора, да успяват навсякъде със знания и умения и да правят света ни жив и човечен. Учителите със сила и воля да вървят всеотдайно напред по пътя на духовността, защото съграденото с любов остава вечно. „Всяко време има своите трудни моменти, през които ние трябва да преминаваме заедно. Тези моменти са предначертани да се кали духът ни. Нека продължим будителското си дело с любов към децата, с отговорност към себе си, родителите и обществото“, каза тя.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...