Quantcast
Новини Пловдив » Без категория » Томислав Дончев и Даниел Митов стават заместници на Борисов в ГЕРБ
Без категория България Важно Политика

Томислав Дончев и Даниел Митов стават заместници на Борисов в ГЕРБ

Даниел Митов и Томислав Дончев на форума на ГЕРБ.
Даниел Митов и Томислав Дончев на форума на ГЕРБ.

Досегашният вицепремиер Томислав Дончев и номинираният от ГЕРБ за премиер Даниел Митов ще са новите заместници на Бойко Борисов в ГЕРБ. „С това искам ясно да покажем, че ГЕРБ е евроатлантическа партия. Сега се говори, че няма ляво и дясно, но ние твърдо заявяваме на кои хора и държави искаме да приличаме“, заяви Борисов, който номинира Дончев и Митов.

Даниел Митов нарече твърденията, че няма ляво и дясно „политически лакърдии“, и обяви, че  на срещата на високо равнище на страните от формата Б9 е приета декларация, осъждаща поведението на Русия в Украйна, Чехия и България, но в съобщението на президента Румен Радев, който е участал във форума, няма и дума за това. Митов прочете част от декларацията на английски.

„Аз ще преведа. Двуличието е в основата на тези хара – едновременно флирт с Русия, в същото време, когато президентът Байдън говори на този форум на Г9, не можеш да вдигнеш юмрук там. Кандидат-президентът Радев се стреми към проруските гласове“, каза Бойко Борисов. Докато говореше, му подсказаха, че форматът е Б9, а не Г9.

„ГЕРБ трябва да остане политическата сила, която мисли за общото и да върнем разговора на нивото на политическата прагматика, защото напоследък тя е само крамоли и скандали. Политиката не е крясъци. Оттук нататък нашата задача е да бъдем по-добри от себе си“, каза Томислав Дончев.

Още

Фандъкова и Николов освободени като заместници на Борисов с обич и уважение
Изпълнителната комисия на ГЕРБ набъбва до 15 души

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...